TV der bevæger dig

Sønderjyske er snublende nær slutspillet om medaljer

Marcel Rømer er med mod FC Randers i eftermiddag, mens Johan Absalonsen (11) er ude med en forstrækning i baglåret. Foto: Henning Bagger

Der ventes fuldt hus på Sydbank Park i Haderslev søndag eftermiddag, når Sønderjyske møder FC Randers i et direkte opgør om at nå med i slutspillet om medaljer i fodboldens superliga. Esbjerg fB tager samtidig imod AC Horsens, hvor begge hold skal forsøge at få det bedste udgangspunkt til gruppespillet om at undgå nedrykning.

Spændingen i superligaen før søndagens sidste runde i grundspillet kan  indsnævres til, at Sønderjyske, Randers, AaB og FCN kæmper om de sidste to pladser til mesterskabsspillet.

FC København, Brøndby, Lyngby og FC Midtjylland er allerede sikret en plads i top-6, men de sidste pladser er åbne.

I den matematiske teori er fem hold med i kampen om pladserne, men Silkeborgs chance er dog yderst mikroskopisk.

Sønderjyske skal tabe uhørt stort hjemme mod Randers, hvis holdet skal sætte pladsen i mesterskabsslutspillet over styr. Sønderjyske er før sidste runde, hvor alle kampe spilles samtidigt med start kl. 17, placeret som nr. fem med 36 point og målscore på 29-32.

Det  betyder, at Sønderjyske er sikker på en plads i top-6 i tilfælde af point hjemme mod Randers, men også i tilfælde af nederlag på ét mål, da man så vil holde sig foran Randers i kraft af bedre målscore. 

Taber Sønderjyske større, kan holdet miste top-6-pladsen til AaB på dårligere målforskel. Men i det regnskab er Sønderjyske seks mål bedre end AaB. der møder Viborg.

Slutter Sønderjyske i top-6, sikrer holdet sig sin 10. sæson i superligaen på 10 år. Der ventes fuld hus, da der er gratis adgang til Sydbank Park, hvorfor Sønderjyske på Twitter advarer om parkeringsproblemer.

I Esbjerg er både hjemmeholdet og AC  Horsens på forhånd sikker på at skulle i gruppespil om at undgå nervepirrende play off-kampe eller direkte nedrykning fra superligaen.

Det er første gang, at superligaen afvikles efter nye regler for, hvordan medaljer og nedrykning afgøres.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu