Specialsygehus i Sønderborg står klar

Mere end et års ombygning for at etablere et specialsygehus i Sønderborg er nu overstået. I dag var der officiel indvielse af det nyrenoverede og ombyggede sygehus.

I alt er der bygget om og købt nyt udstyr for omkring 50 millioner kroner.

Indvielsen markerede blandt andet åbningen af den nye øjenafdeling, der flyttede i slutningen af december til nye og mere end dobbelt så store lokaler.

- Det her er første skridt i udviklingen af Sønderborg Sygehus som specialsygehus, hvor rigtig mange patienter med øjensygdomme og med lidelser inden for ortopædkirurgien vil få sin gang. Så det er vigtigt med gode, lyse lokaler af hensyn til patienterne og de pårørende, men også for medarbejderne, siger Carl Holst, regionsrådformand for Region Syddanmark.  
 
Udover indvielsen af Øjenafdelingen blev også udvidelselsen af Dialyseafsnittet, et nyt kirurgisk ambulatorium, et nyt terapiafsnit og et nyt urologisk ambulatorium indviet.

Derudover er der sket arbejdsmiljøforbedringer i 23 afsnit med handicapvenlige toilet- og badeforhold, nye medicinrum, loftbroer og udsugning i operationsstuer.