TV der bevæger dig

Stinna er vild med store flotte kager

Stinna Ramus kan rigtig godt lide at pynte kager.

Mange unge drømmer om en fremtid med kager.

1 af 2

Mange unge drømmer om en fremtid som konditor. Det gælder også 16-årige Stinna Ramus, der er elev på Skolen for Gastronomi, Musik & Design i Vejle.

-Jeg kan godt lide at pynte kager, og så har jeg nok også en sød tand.

Stinna Ramus er slet ikke i tvivl om, at kager de betyder rigtig meget for hende, og derfor er hun da heller ikke i tvivl om, at når hun engang er færdig med gymnasiet, så vil hun i gang med at uddanne sig til konditor.

Lige nu er den 16-årige pige fra Skanderborg i gang med 10. klasse på skolen, hvor der er stor fokus på mad og hvor  forstanderen oplever en rigtig stor efterspørgsel efter at lære mere om konditorfaget.

-Normalt har vi omkring 20 ansøgere til den linje, hvor vi arbejder med kager og desserter, men i år er der 40, der har søgt, så det er eksploderet fuldstændigt, siger forstander Mogens Sønderup til TV SYD.

Ifølge forstanderen så skyldes det, at der er flere der har fået mere tid og derfor er der opstået en større lyst til at lære det gode håndværk.

Alt skal laves fra bunden.

 

Samtidig så har de mange TV-programmer om mad og kager også været med til at styrke interessen, siger forstanderen

Som en konsekvens af den store efterspørgsel starter skolen efter sommerferien en ny linje op, hvor der er endnu mere fokus på konditorfaget.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden