TV der bevæger dig

Største Nordsø-investering: 21 milliarder kroner skal redde Tyra

Tyrafeltet skal genopbygges for 21 milliarder kroner. Foto: Tom Ingvardsen/Mærsk Olie og Gas

Fredag er det formelt besluttet at genopbygge gasfeltet Tyra. Partnerne bag vil bruge 21 milliarder kroner på at genetablere og udbygge offshore-gasfeltet.

21 milliarder. Så mange penge er der ikke smidt i den danske del af Nordsøen tidligere. Men det bliver der nu, hvor Mærsk og deres partnere formelt har besluttet sig for at genopbygge Tyra-feltet i Nordsøen. 

Det skriver Mærsk og partnerne i en pressemeddelelse. 

Genopbygningen vil gå i gang i november 2019 og fortsætte til juli 2022. I den tid vil produktion fra Tyra-feltet stoppe midlertidigt, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Læs også Overblik: Det indeholder den nye Nordsø-aftale

Mærsk og deres partnernes beslutning om fuld genopbygning kommer i forlængelse af den aftale om udvikling af Nordsøen, regeringen indgik med henholdsvis Mærsk og deres partnere samt et bredt udvalg af partierne i Folketinget i marts 2017. Aftalen havde til formål at fremme investeringer i den danske del af Nordsøen ved at lempe beskatningen i et vindue fra 2017-2025. 

Begrundelsen for en genopbygning er, at havbunden under anlæggene er sunket mere end fem meter, siden de blev bygget i 1984. Det slider på anlæggene og kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Derfor er der nu behov for en betydelig renovering.

Cirka 90 procent af naturgassen fra Nordsøen kommer i land via anlæggene på Tyra.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden