TV der bevæger dig

Stor razzia mod bander i dag

02:20

Et halvt hundere steder med tilknytning til bander fik besøg af politiet i dag. (Arkivfoto)

1 af 2

Task Force Vest, som opererer mod bandekriminalitet fra Horsens, styrede i dag en meget stor razzia, hvor der blev anholdt seks og fundet våben, narko, tyvekoster og penge. Razziaen omfattede fem politikredse.

- Vi har lavet en samlet indsat mod rockerborge og i bandemiljøet generelt. Vi har både været hos Hells Angels og Bandidos samt flere bander, siger Kirsten Fischer til Ritzau.

Den koordinerede aktion, der har været under planlægning et stykke tid, var en succes, noterer fungerende politiinspektør Kirsten Fischer, der er leder af Task Force Vest.

- Ransagningskendelserne lå på snorlige rækker, specialhunde var stand by, ligesom SKAT havde folk med nyttige kompetencer klar, siger hun.

Oplynsinger

- Vi lavede aktionen fordi de oplysninger, der i den seneste tid er kommet frem under vores efterforskninger, gav grundlag for det. Vi er sat i verden for at sætte kriminelle rocker ? og banderelaterede i fængsel ved at opklare deres forbrydelser. Undervejs i det arbejde forhindrer vi også helt sikkert nogle forbrydelser, fordi vi helt enkelt gør det rigtigt besværligt ?at gå til rocker?. Vi tager deres våben, deres varer i form af narkotika, vi tager deres motorcykler, og penge og hvad vi ellers kan ved hjælp af SKAT, forklarer Kirsten Fischer.

Fremstillinger?

- Ved de mange ransagninger fandt vi våben, narkotika, tyvekoster og penge. Vi har seks anholdte lige nu, og når vi kommer lidt længere hen, så er det politikredsenes jurister, der skal vurdere hvor mange af dem, der skal i grundlovsforhør.?

Kirsten Fischer uddyber: - Vi var ikke ude, fordi der er uro på rocker og bandefronten i øjeblikket. Vi fulgte bare rutinemæssigt op på vores efterforskninger.

Task Force Vest

Task Force Vest er en særlig enhed der proaktivt efterforsker rocker - og bandekriminalitet, organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier.

En efterforskning hører hjemme i Task Force Vest inden for disse kategorier af kriminalitet, hvis den antages at være organiseret, overskride grænser mellem politikredsene og efterforskningen er fremadrettet.

Task Forcen er sammensat af medarbejdere fra Fyns politi og de jyske politikredse og decentralt organiseret med sektioner i hver af de nævnte politikredse.

Task Force Vest har hovedsæde i Horsens og ledes operativt af vicepolitiinspektør Kirsten Fischer.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden