TV der bevæger dig

Storsejr sender KIF Kolding i gruppespil

KIF Kolding København var suveræne på hjemmebane mod russiske Permskie Medvedi, der blev slået 41-24.

En lille overraskelse lurede i mændenes EHF Cup i håndbold, hvor KIF Kolding København søndag skulle forsøge at spille sig videre til gruppespillet.

Et tremålsnederlag i Rusland i sidste weekend betød nemlig, at koldingenserne mindst skulle vinde med tilsvarende margin over Permskie Medvedi hjemme for ikke at ryge ud af europæisk håndbold i utide.

Det viste sig dog at være ganske problemfrit, idet sydjyderne efter en smånervøs indledning på kampen besejrede sin russiske modstander klart med hele 41-24.

Sejren blev grundlagt i begyndelsen af anden halvleg. Her gik hjemmeholdet fra 17-14 til 23-14 på få minutter, og så var der ikke mere at gøre for de tunge russere, der ikke kunne følge med, når tempoet blev skruet i vejret.

Hvidt blev kampens bedste

- Vi fik scoret mange lette mål i anden halvleg, og jeg kan dårligt huske en redning fra deres målmænd efter pausen, siger Kasper Hvidt til DR Sporten.

Den tidligere landsholdsmålmand blev i øvrigt kåret som kampens spiller.

Sejren betyder, at KIF Kolding er videre blandt de 16 sidste hold i turneringen, hvor der som noget nyt er indført et gruppespil med fire hold i fire grupper.

Lodtrækningen foretages på torsdag, og KIF Kolding København kan havne i gruppe med ligakollegerne fra Team Tvis Holstebro eller stærke tyske modstandere som Niklas Landins Rhein-Neckar Löwen eller sidste års vinder af turneringen, Frisch auf Göppingen.

De to bedste i hver gruppe går videre til kvartfinalerne.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden