Stort jordskælv rammer Tinglev

Et jordskælv rammer Tinglev i næste uge. Skælvet vil såre 1500 og dræbe op mod 250 mennesker. Men heldigvis er det en øvelse.

Falck står bag den største tvær-nationale katastrofeøvelse i EU-regi, som foregår over fire dage. 175 redningsfolk fra hele europa deltager i øvelsen.

Seks øvelser

Falck har vundet retten til at lave i alt seks øvelser i fem forskellige EU-lande. Øvelse 3 afholdes således i fra den 25. til den 28. januar i Tinglev hvor der på øvelsesområdet vil være kvæstede i form af rollespillere, redningshunde, katastrofemateriel og ikke mindst beredskaber fra lande som Tjekkiet, Island og Storbritannien.

På tværs

Programmet er iværksat under EU, og øvelserne skal træne EU-landenes forskellige beredskaber i at arbejde sammen på tværs af sproglige og kulturelle barrierer ? og ikke mindst på fremmed territorium og under særdeles vanskelige vilkår.

Sammen skal beredskaberne i Tinglev navigere i et område ramt af betydelige efterskælv med kollapsede bygninger, herunder de lokale hospitaler, med ødelagte veje, mangel på vand, el og ikke mindst mad.

- Beredskaberne skal træne alt fra søgning og redning, samt ikke mindst koordinering af indsatsen mellem de forskellige nationaliteters beredskaber, fortæller projektdirektør Jens Poul Madsen fra Falck.

Øvelsen er planlagt til at illudere et jordskælv af betydeligt omfang. Det vil forårsage massive ødelæggelser med en halv million ramte. Herunder 1500 sårede, 400 savnede og godt 250 dræbte...