TV der bevæger dig

Sundhedsminister afviser at afskaffe telefonvisitation

00:44

Region Syddanmarks formand Carl Holst vil kæmpe for, regionerne selv bestemmer om de vil have telefonvisitation før et skadestuebesøg.

1 af 2

Region Syddanmark får ikke lov til at afskaffe ordningen med at borgerne skal ringe før, de møder op på landsdelens skadestuer.

Det er svaret fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S) til regionsrådsformand Carl Holst (V), som har foreslået at afskaffe skadesvisitationen i regionen, det skriver JydskeVestkysten.

I et skriftligt svar til avisen afviser Sundhedsministeren at genåbne skadestuerne for besøg direkte fra gaden.

Heller ikke regionernes formand Bent Hansen eller formand for Sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen (S) mener, at man på nuværende tidspunkt skal afskaffe visitationen.

Den nuværende ordning bør i følge dem have mere tid og vænne borgerne til at ringe i tilfælde af en skade.

Sundhedsministeren opfordrer i svaret til JydskeVestkysten, at man i Region Syddanmark tager sig den tid, der skal til for borgerne at vænner sig til, at de ikke kan tage direkte hen på skadestuen, men skal ringe først.

Svaret ærgrer regionsrådsformand Carl Holst (V). I følge avisen ser han helst at regionene selv må bestemme, om patienter skal gennem en telefonvisitation inden et besøg på skadestuen. Han mener ikke, at regionen vil opnå samme besparelse som andre regioner.

I januar skrev JydskeVestkysten, at det var lykkedes for Region Syddanmark at reducere antallet af patienter, der møder uanmeldt op, med ti procent. Det er dog langt fra målsætningen, som lyder på et fald på mellem 20 og 30 procent.

Carl Holst vil, hvis Venstre kommer til magten ved det kommende folketingsvalg kæmpe for, at det lokale og regionale selvstyre fortsætter sådan, at de har størst mulig selvbestemmelse.

Dermed også muligheden for regionerne selv bestemmer, om der skal være telefonvisitation eller ej.

Skadesvisitationen blev aftalt mellem Danske Regioner og regeringen i 2013.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden