Sværere at komme ind på drømmestudiet

Der var færre studiepladser at søge ind på i år. Region Syddanmark har skåret flest pladser.

I nat kan tusindvis af studerende enten begynde at lede efter en studiebolig eller skuffet lægge sig til at sove. Ved midnatstid får de nemlig det længe ventede svar på deres ansøgning til de videregående uddannelser. 65.165 bliver tilbudt en studieplads.

På landsplan er der optaget 1.275 færre studerende på de videregående uddannelser end i 2016. Det svarer til et fald på 2 procent. Det største fald finder man i Region Syddanmark, hvor der i år er optaget 5 procent færre end sidste år.

Nye adgangskrav

Faldet skyldes, at de fleste uddannelsesinstitutioner har reduceret antallet af optagne. Men Syddansk Universitet, der har uddannelser i Esbjerg, Kolding og Sønderborg, er gået endnu længere. Universitetet har indført skærpede adgangskrav på flere uddannelser, hvor frafaldet har været stort.

- Med de skærpede adgangskrav forventer vi, at frafaldet på disse uddannelser bliver væsentligt mindre, fordi de studerende, vi optager, er mere kvalificerede og motiverede, siger prorektor Bjarne Graabech Sørensen i en pressemeddelelse. 

Optag i Syd- og Sønderjylland

Designskolen Kolding: 70
EA Kolding: 398
EA SydVest: 577
Fredericia Maskinmesterskole: 96
PH Lillebælt University College: 2.194
PH UC Syddanmark Esbjerg - Haderslev: 1.894
Syddansk Universitet: 4.977