TV der bevæger dig

Sydslesvigske studenter på Christiansborg

04:19

160 kommende studenter fra det danske mindretal i Sydslesvig gæstede onsdag Christiansborg.

1 af 2

160 kommende studenter fra det danske mindretal i Sydslesvig gæstede onsdag Christiansborg, hvor de mødte både Folketingets formand Mogens Lykketoft og deres egen formand for den slesvig-holstenske landdag Klaus Schlie.

Alle deltog i dagens konference ?Grænseland ? Medborgerland", som Grænseforeningen stod for på Christiansborg.

Knap et år efter det danske mindretals politiske parti SSW kom med i den slesvig-holstenske regering og dermed fik muligheden for at gøre op med den forrige CDU-/FDP-regerings økonomiske besparelser på de danske mindretalsskoler, rejser nu formand for den slesvig-holstenske landdag, Klaus Schlie fra CDU, til Christiansborg for at møde Folketingets formand Mogens Lykketoft.

I konferencen deltog også Venstres gruppeformand Kristian Jensen, medlem af Sydslesvigudvalget for de Radikale Lotte Rod, landdagsmedlem for Die Grünen Rasmus Andresen, landdagsmedlem for CDU Astrid Damerow, fhv. formand for Sydslesvigsk Vælgerforenings Ungdom Lukas Lausen og formand for Deutscher Jugend Verband für Nordschleswig Jasper Andresen.

Tilhørerpladserne i Landstingssalen var primært besat af 160 afgangselever fra det danske mindretals gymnasier, Duborg-Skolen i Flensborg og A.P. Møller Skolen i Slesvig.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden