Telefonstorm til færgeri: Vi vil gratis til Endelave

Telefonstorm mod færgen til Endelave. Der er så mange, som gerne vil bruge tilbuddet om gratis færgetransport, at der nu indsættes ekstra færgeafgange de næste tre lørdag.

- Vi har været oppe på 2000 opringninger i døgnet fra folk, der ville forudbestille plads, så vores kontordame har haft særdeles travlt, fortæller overfartsleder Anders Bech Frandsen.

Som omtalt i TV SYD torsdag har forsøget med gratis færge til Endelave i hele september været en kolossal succes. Bl.a. Endelave Kro har oplevet et sandt boom i menu-bestillinger.

Og TV SYD mærkede successen på egen krop: Reporteren måtte efterlade bilen i Snaptun og klare opgaven til fods og med traktor-hjælp, fordi færgen var helt udsolgt?

- Meningen med de gratis afgange i september har været at forlænge turistsæsonen. Resultatet har oversteget vores vildeste forventninger, siger service- og beredskabschef Jørgen Broch, Horsens Kommune. Så nu indsætter vi ekstra færgeafgange for at opfylde folks ønsker om et besøg på den lille ø.

De ekstra færgeafgange de næste tre lørdage er fra Snaptun kl. 12.15 og kl. 20 (!) og fra Endelave til fastlandet kl. 11 og 18.45.

Sejlturen varer en time.

Tilbuddet om en gratis sejltur omfatter personer og personbiler samt autocampere, håndværkerbiler, cykler, knallerter og motorcykler. Undtaget er alle former for påhængsvogne samt lastbiler og gods.

Gense TV SYDs indslag fra torsdag

Turisterne strømmer til Endelave. Horsens Kommune har gjort færgen mellem øen og fastlandet gratis i september måned, så færgen sejler med fulde dæk og erhvervslivet jubler.