Tidligere topspiller bliver træner i Hedensted

Den tidligere divisionsspiller, Alex Nørlund, bliver ny træner for Hedensteds bedste fodboldhold, som spiller i Danmarksserien.

Alex Nørlund, der bor i Hedensted, overtager ansvaret for HIFs førstehold efter Henrik Larsen, som er fyret efter kun et halvt år på posten.

- Det er med beklagelse at, vi føler os nødsaget til at opsige en dygtig træner, der har bragt en ny intensitet og holdning ind i klubben, men vi må nok erkende, at klubben og spillerne ikke helt var klar til en markant træner som Henrik Larsen, skriver Hedensted IF om trænerskiftet.

Alex Nørlund har snuset til trænerjobbet i den seneste halv-sæson i Odder. Inden da var han i flere år sportskommentator på TV2 Sport.

Nørlund, der fylder 39 år med udgangen af februar, spillede i Jelling, inden han kom til Vejle, hvor han spillede på divisionsholdet i flere omgange. Han spillede bl.a. med Jesper Søgaard og Thomas Graversen og var med til at vinde sølv i 1997.

Han fortsatte sin professionelle karriere i Viborg fra 1999 og var med til at vinde pokalturneringen med det hold. I 2001 vendte han tilbage til Vejle for en kort bemærkning og skiftede til rivalerne i AGF, da Vejle Boldklub rykkede ud af superligaen.

Opholdet i Aarhus varede tre sæsoner ? og efter et lille mellemhop tilbage til Viborg ? sluttede han i 2009 sin karriere i Vejle Boldklub. I alt spillede han 16 sæsoner for Vejle og spillede over 200 kampe for klubben.

- Vi er i HIF sikre på, at hans store erfaring som spiller på højeste niveau, vil bringe energi ind i truppen, skriver klubben videre. Alex har, naturligvis, taget meget til sig omkring mandskabspleje, fra de dygtige trænere, han selv har spillet under, men ikke mindst hans taktiske indsigt tror vi vil blive en stor gevinst for spillerne.