TV der bevæger dig

Til kamp mod lastbil-tyve

02:38

Den store koncentration af lastbiler og trailere gør Padborg til et oplagt mål for tyvebander.

1 af 2

Politi og vognsmandsbranchen ruster sig til kamp mod lastbil-tyve. På et fyraftensmøde i Padborg mandag eftermiddag skal branchen drøfte, hvad der kan gøres for at dæmme op for det stigende antal tyveri både af og fra lastbiler.

Netop i Padborg, hvor den største koncentration af lastbiler er samlet, mærker eksportkvognmændene meget til problemet med tyvebander.

- Det nytter ikke engang, at bilerne holder på en indhegnet plads, siger direktør Bjarne Kornbæk, KTL A/S.

Han har en regning på 20.000 kr. for at få repareret hegnet ftra en aften, hvor tyvene kørte et hegn ned og stjal en lastbil. Desuden har firmaet to nætter i træk fået stjålet diesel - i alt 2200 liter brændstof.

Risikovurdering

I fyraftensmødet deltager  Syd- og Sønderjyllands Politi, som har lovet at lave en risikovurdering af Padborg området. Det er Rigspolitiet Forebyggelsessektion, der står for den.

Desuden kommer Forsikrig & Pension, vagtselskabet G4S og arrangørerne: International Transport Danmark (ITD), Padborg Udviklingscenter og Erhvervenes Hus Aabenraa.

Stigning på 20 pct.

Sidste år blev der anmeldt 110 tyverier af lastbiler i Danmark. I årets første måneder er der allerede anmeldt 45 tyverier. Det er en stigning på ca. 20 pct.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden