Tirsdagens overblik: I dag kommer dronningen til Sønderborg

Det bliver en lun tirsdag med op til syv graders varme. Og dronningen kommer.

I dag skal et omdiskuteret rygestop i Billund Kommune på dagsordenen til byrådets møde. Det kan betyde, at der kommer et totalt rygeforbud for kommunens ansatte på trods af et 'nej tak' fra dem. Det ventes, at et flertal af politikerne alligevel vil indføre forbuddet. I søndags kaldte byrådsmedlem Mogens Jensen (DF) det for formynderi. 

I dag er Hendes Majestæt Dronningen på besøg i Sønderborg. Dronningen skal forestå indvielsen af Dansk Gigthospital, som flytter fra Gråsten til nye omgivelser i forbindelse med Sønderborg Sygehus. Samtidigt skifter det navn fra Kong Christian d. X. Gigthospital. Majestæten er protektor for Gigtforeningen og vil nu også blive protektor for Dansk Gigthospital. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby og regionsrådsformand fra Region Syddanmark, Stephanie Lose, deltager også ved indvielsen. 

Vejen byråd siger efter alt at dømme nej til Holsted Energi Park i aften. Begrundelsen er, at der ikke er politisk ønske om at etablere planmæssig mulighed for at gennemføre projektet. Det omfatter opstilling af fire vindmøller og flere hektar solceller. Det er et flertal i økonomiudvalget, der har valgt at sende projektet i byrådet, og hvis der også der er et flertal mod projektet, så stopper planerne om Holsted Energi Park. 

Vejret i dag...ja, det er jo februar. Solen står op 8:07, men morgenstunden har skydække i mund, og den tidlige morgen er ganske fugtig, men i løbet af formiddagen kommer der nogen sol og tørvejr i store dele af Syd- og Sønderjylland. Temperaturer i eftermiddag op til syv grader. 

Kl. 7.10 var der 4,1 grader ved Blåvandshuk, 3,5 på Rømø, 5 i Vojens og 3,4 graders varme i Sønderborg.

Go' tirsdag.

Tak, fordi du læste med. 

Med venlig hilsen

Søren Vesterby