TV der bevæger dig

Travl marts i Billund Lufthavn

Solhungrende ferie-rejsende skabte fremgang i passager-tallet og travlhed i Billund Lufthavn i marts måned.

Solhungrende ferie-rejsende skabte fremgang i passager-tallet og travlhed i Billund Lufthavn i marts måned med 201.699 passagerere og en fremgang på 6,9 procent.

Det er en fremgang på 6,9 % i forhold til marts 2011 svarende til 12.967 passagerer.
Udenrigsrutetrafikken var med 122.658 passagerer stort set den samme som året før, men bag tallene ligger en stor fremgang på ruten til Paris samt naturligvis en fremgang for Ryanairs nye ruter.

Når der ikke bliver tale om en samlet fremgang skyldes det primært, at Cimber Sterlings lukning af ruterne til hhv. London Gatwick samt München har betydet passagerfald. Så selv om SUN-AIR har åbnet ruten til München har dette ikke kunnet opveje det samlede fald.

Stor charter-fremgang

Chartertrafikken stod igen i marts måned for en stor fremgang. I alt 66.831 passagerer rejste med charterfly, hvilket er en fremgang på 13.374 passagerer svarende til 25,0 procent. Som i februar måned er det især Egypten, der står for den store fremgang, men også Tunesien og Dansk Vestindien bidrager til det forbedrede resultat.

Indenrigstrafikken fortsætter den faldende tendens, som har været gældende gennem det seneste år. I alt 10.718 rejste med indenrigsruterne. Det er et fald på 2.070 passagerer svarende til 16,2 procent. Indenrigstrafikken udgjorde i marts måned 5,3 procent af den samlede trafik. Det er i god overensstemmelse med lufthavnens mission om at være Vestdanmarks internationale lufthavn.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu