Tysk serietyv fængslet og udvist

Tysk indbrudstyv er blevet udvist ved retten i Sønderborg efter 19 indbrud ved Haderslev.

En ubetinget fængselsdom på et år og en udvisning fra Danmark. Sådan lyder dommen ved retten i Sønderborg onsdag over en 44-årig tysk mand fra Hattstedt ved Husum.

Manden har begået ikke færre end 19 indbrud i sommerhuse og campingvogne i Diernæs Strandby og på Gammelbro Camping, begge nær Haderslev.

Han er brudt ind i sommerhusene i perioden oktober 2013 til februar 2014, hvor han blev taget på fersk gerning, fordi en borger alarmerede politiet.

I hans bil fandt politiet en større samling af indbrudsværktøj og stjålne genstande. I alt havde han ved indbruddene stjålet værdier for mere end 200.000 kr. Siden anholdelsen har han været varetægtsfængslet her i Danmark.

Senioranklager Lars Viereck fra anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi førte sagen mod tyskeren.

- Sagen kunne gennemføres som en tilståelsessag. Det hænger sammen med, at han dels var blevet taget på fersk gerning ved det sidste indbrud, dels samarbejde mellem dansk og tysk politi og anklagemyndighed. Det resulterede blandt andet i, at tysk politi ved ransagningen af hans hjem i Hattstedt fandt en del af de stjålne genstande fra de andre indbrud. Så det var lidt svært for ham at nægte indbruddene, siger Lars Viereck.

Den dømte tysker modtog dommen. Dommeren bestemte, at han også efter dommen skal forblive fængslet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.