TV der bevæger dig

Tyve stjæler el-ledninger selv om der er strøm i dem

00:53

Nogle gange stjæler tyve el-ledninger fra byggepladser i dagtimerne, og de klipper ledningerne, selv om der er strøm i, fortæller direktør Carsten Bech Jørgensen fra Dan-El i Esbjerg.

Tyverier af udstyr og materiel fra byggepladser stiger kraftigt. Tyverierne sker ved højlys dag og er med til at fordyre flere byggeprojekter.

Efter nogle år med nedgang i antallet af anmeldte tyverier fra landets byggepladser er udviklingen vendt dramatisk i 2017. Nogle gange vender tyvene tilbage til den samme byggeplads, når den igen er blevet fyldt op, og så stjæler de en gang til.

Firmaet Dan-El fra Esbjerg har prøvet at få stjålet udstyr og materialer flere gange. Nogle gange stjæler tyvene i dagtimerne, mens der arbejdes på byggepladsen, og nogle gange klipper de el-ledningerne, selv om der er strøm i dem. Det fortæller direktør, Carsten Bech Jørsen fra Dan-El i Esbjerg.

På en opgave stjal tyvene materialer til en værdi af 250.000 kr. En anden gang i 2015, i forbindelse med renovering af Varde Rådhus, stjal tyvene el-kabler fra byggepladser. Det resulterede i en fordyrelse af projektet med 75.000 kr.

Senere blev tyvene anholdt. Det viste sig, at de havde solgt de stjålne el-ledninger for bare 4000 kr.

Det koster dyrt, når tyveknægte stjæler fra byggepladserne, fortæller direktør Carsten Bech Jørgensen fra Dan-El i Esbjerg. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Læs også Byggeplads-tyverier boomer

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden