En sommerret skal være let og lækker. Så hvis man spiser fisk, har chefkok Daniel Mcburnie fra Restaurant Remouladen i Vejle her et bud på, hvad man kan sætte på spisebordet – også selvom regnen siler ned, og sommeren umiddelbart virker lidt fjern.
Vi skal nemlig sætte tænderne i pighvar – en fladfisk, der ikke er særlig talrig og derfor ret dyr. Til gengæld smager den udsøgt.
Pighvar med safransauce
Opskriften er til 4 personer
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Du skal bruge:
4 bdt porre uden for meget af det grønne (fint hakket)
4 stk citrongræs (fint hakket)
3 stk lime (skal plus saft)
50 g smør
1 side frisk pighvar fillet uden skind
200 ml fløde
200 ml sødmælk
10 g safron
Lidt citron saft
100 ml fiskefond
Friske blomster (mynte- og timianblomster)
Fremgangsmåde:
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Du skal bruge:
4 bdt porre uden for meget af det grønne (fint hakket)
4 stk citrongræs (fint hakket)
3 stk lime (skal plus saft)
50 g smør
1 side frisk pighvar fillet uden skind
200 ml fløde
200 ml sødmælk
10 g safron
Lidt citron saft
100 ml fiskefond
Friske blomster (mynte- og timianblomster)
Fremgangsmåde:
- Kom porre, citrongræs, limeskal og saft plus alt smørret i en gryde.
- Lad det hele simre, til det er godt mørt og kogt ud (det tager ca. 10 min.).
- Imens du venter på porre-kompotten, tager du din pighvarfilet og skærer ud i stykker på ca. 80 g.
- Steg pighvarfileten i en pande til den er helt gylden.
- Opkog fløde, mælk, citronsaft, fiskefond, safran, og sigt derefter saucen og smag til med salt.
- Anret hele retten ved at lægge porrekompotten i bunden af skålen. Derefter lægger du dit tilberedte stykke pighvar på toppen og skum så til sidst din safransauce rundt om fisken (skummes med en stavblender).
- Til sidst drysses med lidt aromatiske blomster.