Ugens sommerret: Pighvar med safransauce

Pighvar og aromatiske blomster bliver her forenet til en lækker sommerret fra Restaurant Remouladen.

En sommerret skal være let og lækker. Så hvis man spiser fisk, har chefkok Daniel Mcburnie fra Restaurant Remouladen i Vejle her et bud på, hvad man kan sætte på spisebordet – også selvom regnen siler ned, og sommeren umiddelbart virker lidt fjern.

Vi skal nemlig sætte tænderne i pighvar – en fladfisk, der ikke er særlig talrig og derfor ret dyr. Til gengæld smager den udsøgt.

Pighvar med safransauce

Opskriften er til 4 personer 

Forberedelse: 20 minutter  
Tilberedning: 15 minutter


Du skal bruge: 
4 bdt porre uden for meget af det grønne (fint hakket)
4 stk citrongræs (fint hakket)
3 stk lime (skal plus saft)
50 g smør
1 side frisk pighvar fillet uden skind
200 ml fløde
200 ml sødmælk
10 g safron
Lidt citron saft
100 ml fiskefond
Friske blomster (mynte- og timianblomster)

Fremgangsmåde:
  1. Kom porre, citrongræs, limeskal og saft plus alt smørret i en gryde.
  2. Lad det hele simre, til det er godt mørt og kogt ud (det tager ca. 10 min.).
  3. Imens du venter på porre-kompotten, tager du din pighvarfilet og skærer ud i stykker på ca. 80 g.
  4. Steg pighvarfileten i en pande til den er helt gylden.
  5. Opkog fløde, mælk, citronsaft, fiskefond, safran, og sigt derefter saucen og smag til med salt.
  6. Anret hele retten ved at lægge porrekompotten i bunden af skålen. Derefter lægger du dit tilberedte stykke pighvar på toppen og skum så til sidst din safransauce rundt om fisken (skummes med en stavblender).
  7. Til sidst drysses med lidt aromatiske blomster.