TV der bevæger dig

Ukendt lystfisker udnævnt til ambassadør

Jan Pedersen kan både fange fisk og være ambassadør. Foto: Søsportens Sikkerhedsråd

Jan Pedersen er en af 200 nye SejlSikkert-ambassadører der skal være med til at undgå ulykker på vandet.

Der sker for mange ulykker til søs og mange af dem sker i stille vejr, hvor især lystfiskere og fritidssejlere glemmer at få redningsvesten på.

Det viser to nye undersøgelser fra Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden. Her siger tallene f.eks. at i 2013 0g 2014 skete 88 procent af de alvorlige ulykker, selvom vandet det var stille og roligt.

Derfor bliver der nu sat en ny kampagne i gang, der skal forhindre, at der sker for mange ulykker. Jan Pedersen fra Årøsund er en af 200 fritidssejlere og lystfiskere, der bliver lokal SejlSikkert-ambassadør og som skal sørge for, at redningsvesten bliver taget i brug.

Jan Pedersen har flere gange hjulpet sejlere og fiskere i land, som var kommet i nød på vandet. Derfor mener han, at det er godt, at der nu bliver sat ekstra fokus på sikkerheden til søs.

- Som ambassadør håber jeg derfor, at jeg kan være med til at få flere til at tænke over alt lige fra at bruge redningsvest og undlade at drikke alkohol, når de sejler, til at øve mand-over-bord manøvre og tjekke deres grej med jævne mellemrum. Man kan selv gøre rigtig meget for at undgå uheld på vandet, og det kan man ikke få at vide for mange gange.   

 

Følg de fem sejlråd

1.    Lær at sejle
2.    Hold dit grej i orden
3.    Planlæg din tur
4.    Hav en livline til land
5.    Brug vesten

Se TrygFondens Sejlsikkert kampagne på YouTube her.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden