Vanvidsbilist: Lavede 15 overtrædelser

En 40-årig mand fra Esbjerg havde ualmindeligt travlt med at komme på arbejde, så han lavede op mod 15 grove overtrædelser af færdselsloven. Bl.a. stak han af fra politiet.

- Vi havde fået ham stoppet ved kontrolstedet mellem Tarphagevej og Sædding Strandvej, fortæller Kenneth Benfeldt, operativ leder af færdselspolitiet i Syd- og Sønderjyllands Politi. Han havde givet os sit kørekort, og kører han pludselig fra stedet, men vi tjekker det.

Overhalede 40-50

Forinden havde den 40-årig lavet en vanvids-overhaling i den tætte morgentrafik. Over en strækning på 450 meter overhalede manden 40-50 andre bilister - hen over spærrelinier, svingbaner og spærreflader.

- Han kom endda kørende gennem lyskrydset med katastrofeblinket tændt. Det var godt nok for grønt lys, men det er alligevel en overtrædelse af færdselsloven, siger Kenneth Benfeldt til TV SYD.

Færdselsbetjentene er ved at skrive rapport i dag. Og den 40-årig bilist kan se frem til en bøde på mange tusinde kroner - og en frakendelse af kørekortet.

Èn overtrædelse af færdselsloven koster i dag mindst 1000 kr.

Tæller son en overhaling

Normalt giver en overhaling over spærrelinier en betinget frakendelse, hvis overskridelsen er på mere end 100 meter. I dette tilfælde har manden godt nok overhalet mange biler, men det tæller kun en én overhaling. Den er så på 450 meter.

Op til dommer

- Det bliver op til en dommer, hvor lang frakendelsestiden skal være. Det kommer an på grovheden, siger Kenneth Benfeldt, som tilføjer, at han ikke mindes tilsvarende historier.

- Vi taler om groft uforsvarlig og vanvittig kørsel. Det var aldeles hasarderet, og meget heldigt at der ikke skete noget.

Biljagt

Biljagten ind til Esbjergs centrum kaldes også vanvittig. Politiet forfulgte manden med ca. 100 km/t. På et tidspunkt var patruljevognen oppe på siden af bilen og forsøgte at stoppe ham. Men han kørte tværs ind over en tankstation med Grådybet og stak af mod havnen. Her blev vejen afskåret.

- Han undskyldte sig med, at han havde nogle jobmæssige ting, som var vigtigere end at snakke med politiet. Han havde jo givet os sit kørekort, sagde han...

Flere anmeldelser

Den travle bilist har en verserende sag om betinget frakendelse - for lignende overtrædelser. Og Kenneth Benfeldt oplyser, at politiet faktisk havde fået flere anmeldelser om den 40-årig og hans kørsel gennem nogen tid.

- Så det var heldigt at vi fik ham stoppet - uden at der skete noget, siger den operative leder.

Færdselspolitiet lavede kontrol af, om bilister kører over for rødt. den kontrol gav slet ikke så mange overtrædelse som den ene bilist alene...