TV der bevæger dig

Varde-borgmester: Vi har vundet!

Borgmesteren i Varde regner nu med, at byens kaserne bliver reddet af den forsvarsaftale, som er på vej.

Vardes borgmester, Gylling Haahr (V), er allerede begyndt at fejre, at byens kaserne bliver bevaret med den politiske aftale, som ventes indgået om forsvaret i eftermiddag.

- Vi jubler, fordi vi mener, at slaget er ved at være vundet, siger borgmesteren.

Ifølge den ventede aftale skal militæret selv afgøre, hvilke kaserner der skal lukkes, og ud fra rent militærfaglige grunde.

Borgmesteren støtter sig til, at en konsulentrapport fra firmaet McKinsey har peget på, at det mest fornuftige ville være at bevare kasernen i Varde.

- Jeg vil betragte det som helt utænkeligt, at forsvaret nu har haft et meget dyrt konsulentbureau til at lave en rapport, og at man så bagefter træffer en helt anden beslutning, siger Gylling Haahr.

Han har ikke fantasi til at forestille sig, at forsvaret vil nå til et andet resultat end konsulentfirmaet, siger han.

- McKinsey konkluderer ganske klart, at Varde Kaserne ikke skal lukkes, specielt ikke nu, da værnepligten kommer til at bestå, siger borgmester Gylling Haahr.

En lukning af kasernen med dens 650 ansatte ville på den anden side være en katastrofe for byen og ramme kommunen økonomi hårdt, forklarer borgmesteren for henved 16.000 indbyggere.

- Kommunaløkonomisk ville det også have en stor indflydelse at miste disse gode indtægter, siger han.

Kasernen på omkring 40.000 kvadratmeter ligger ikke i centrum af byen, og bygningerne ville være svære at bruge til noget andet, selv om de er af høj standard mener Gylling Haahr.

- Det er ikke her, at staten lægger flest arbejdspladser, siger han.

En anden god grund til at bevare kasernen er, at den ligger kun 15 kilometer fra det militære øvelsesområde i Oksbøl, fremhæver borgmesteren.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden