TV der bevæger dig

Varmerekord bliver ikke slået idag

Der er langt op til sidste års varmerekord i de første dage af oktober....

For præcist et år siden blev varmerekorden for oktober måned smadret godt og grundigt, da der blev målt ikke færre end 27 varmegrader i Sønderjylland. Den bliver ikke slået i dag...

Den slags "indian summer"-tilstande er der ingen sandsynlighed for på denne mandag, 1. oktober 2012, hvor omskifteligt efterårsvejr trækker ind over landet med regn og blæst.

Typisk efterårsvejr

- Overskrifterne for den kommende uge er typisk, dansk efterårsvejr, som man kan forvente i oktober, siger vagthavende meteorolog Olaf Mathiassen fra DMI.

- Det bliver ustadigt, og der er ikke rigtigt nogen dag, hvor man ikke kan finde regn et eller andet sted i landet, tilføjer han.

Mandag bliver det 13 til 18 grader, og det er sådan set "ganske pænt" for 1. oktober, understreger DMI-vagtchefen.

- I første del af ugen bliver det i det hele taget ret lunt med op til 17-18 grader om dagen, hvor det bliver varmest, og ikke meget under 10 grader om natten, siger han.

regn og byger hver dag

- Problemet er, at der kommer regn eller byger næsten hver dag. Det bliver også til tider ret blæsende. Stedvist bliver det hård vind eller endda kuling, tilføjer Olaf Mathiassen.

Sidst på ugen bliver det noget køligere både om dagen og om natten. Stadig med det her lidt omskiftelige vejr, og temperaturerne begynder at nærme sig frysepunktet og sniger sig ned på to-tre grader om natten.

Ifølge DMI's prognoser er der større chancer for solskin i København end i de vestlige landsdele.

- Vejrsystemerne kommer ind fra vest og sydvest i den her uge. Så chancerne er alt andet lige større for sol længere mod øst og sydøst. Det ser ikke ud til at blive ret meget i Nordvestjylland, siger Olaf Mathiassen fra DMI.

Våd måned

Han fortæller, at det er en våd og blæsende måned, som banker på døren - hvis vejret ellers opfører sig normalt.

- September kan jo nogle gange godt være en sommermåned, men oktober er almindeligvis præget af efterårsvejr. Altså temmelig vådt og ikke sjældent med kraftig blæst senere på måneden. Det vil heller ikke være en sensation med nattefrost.

- Det sker nogle år, at vi får vores første rigtige efterårsstorm i løbet af oktober. Men det er ikke altid, der sker. Man har endda set eksempler på orkaner, tilføjer den vagthavende meteorolog fra DMI.

TV SYDs indslag fra sidste år:

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden