Vej-sag kaster grus i beslutnings-proces

Trusler fra en beberforening om selvtægt har fået en politiker i Hedensted Kommune til at boykotte afstemningen om en ny vej. Han er vred over at beboerne forud for afstemningen truede politikerne med at spærre lastbil-trafikken gennem deres landsby, hvis politikerne stemte nej til en vej udenom byen.

Der kører mellem 200 og 250 lastbiler med grus og sand gennem landsbyen Ørums smalle hovedgave hver eneste dag.

En færdsel som byens borgere er godt trætte af - så trætte at de for nyligt sendte en mail til teknisk udvalg i Hedensted Kommune med krav om en ny omfartsvej.

I mailen skriver beboerforeningen bl.a.:
"Man kan kalde det konsekvens, trusler eller hvad man vil, men hvis ikke beslutningerne på mødet mandag klart og tydeligt fremviser beslutninger om etablering af en ordentlig omfartsvej (?), så vil tingene ganske enkelt eksplodere i mellem hænderne på os alle sammen".
"Holdningen i byen er klart, at hvis ikke kommunen vil standse trafikken gennem byen, så gør man det selv".

Byrådsmedlem blev vred

Steen Christensen, socialdemokratisk medlem af teknisk udvalg blev så pikeret over mailens indhold og tone, at han foreslog, at sagen blev udsat. Det afslog udvalget og han gik derfor udenfor, da der blev stemt om vejen:
- Jeg ville signalere at nok er nok. Jeg accepterer fuldt ud lobbyister og der er mange foreninger, der gerne vil have indflydelse - men man skal ikke true os med selvtægt, siger Steen Christensen.

Beboerforeningen ønsker ikke at lade sig interviewe til TV SYD om mailen i dag, men siger, at de ikke har haft til hensigt at true og at citatet er taget ud af en sammenhæng, men at omfartsvejen er vigtig for byen.

Iøvrigt besluttede et enigt teknisk udvalg - uden Steen Christensen - at der nu skal etableres en asfalteret omfartsvej til 10 millioner kroner.