Ven: Amin Skov er slemt forbrændt

Galleriejer og ven Erik Guldager har været i kontakt med Amin Skovs familie efter brand på Vejlegården.

Restauratør Amin Skov er blevet slemt forbrændt under nattens brand på restaurant Vejlegården i Vejle. Det fortæller galleriejer Erik Guldager, der er ven med Amin Skov.

- Jeg har fået oplyst, at han har slemt forbrændt, og at han ligger i respirator. Han kan ikke tale, men har kommunikeret med sin kone via nogle håndtegn, siger Erik Guldager til Ritzau.

- Han er forbrændt i ansigtet og flere steder på kroppen. Jeg ved, at han har været røgforgiftet, men han er i live og har det vist rimeligt efter omstændighederne. Men han har fået en hård medfart, siger han.

Erik Guldager ved ikke, hvorfor Amin Skov var på restauranten midt om natten, men det overrasker ikke galleriejeren.

- Jeg ved, at der før har været indbrud på stedet, hvor døren er blevet sparket op, og hver gang er Amin selv taget derned for at tage konfrontationen, siger Erik Guldager.

Ifølge galleriejeren er det vigtigt ikke at drage forhastede konklusioner i forbindelse med branden.

- Nu skal vi passe på, at der ikke går folkedomstol i den. På Facebook fyger det med beskyldninger mod 3F fra den ene lejr, og fra den anden lejr med beskyldninger om, at det er Amin selv, som står bag.

Amin Skovs hustru, Marie Lykke Skov, fortæller, at hendes mand havde lovet at komme tidligt hjem fra arbejde. Så da hun vågnede klokken tre natten til fredag, og han stadig ikke var hjemme, blev hun bekymret.

- Jeg fornemmede med det samme, at der var noget galt, siger hun til ekstrabladet.dk.

Derfor kørte hun hen til restauranten.

- Ingen ved, hvad der er sket. Men det ser ud som om, han har forsøgt at flygte ud af bygningen ved at slå en rude ud. Han blev fundet bevidstløs neden for et vindue med en knust rude over sig, siger Marie Lykke Skov.

- Jeg har fået at vide, at han er uden for livsfare. Jeg håber meget, at vi får ham hjem til jul, siger hun til ekstrabladet.dk.