Lokal Venstre-formand: - Vi vil have en ordentlig forklaring

Regionsbestyrelse i Syddanmark skal angiveligt finde frem til fælles holdning til partiets fremtidige ledelse på et krisemøde torsdag.

Der er indkaldt til krisemøde i Venstres regionsbestyrelse i Syddanmark torsdag aften. 

Og det presserende spørgsmål om fremtiden for partiets ledelse på Christiansborg er eneste punkt på dagsordenen. 

Det erfarer avisen Danmark på baggrund flere centrale partikilder i regionen.

Formanden i partiforeningen i Esbjerg, Jan Lagoni Jacobsen, kræver, at der kommer en ordentlig forklaring.

- Vi har jo en formand og en næstformand, som skal forklare sig. Det har været en uskøn omgang i pressen, og jeg kan godt fornemme uroen blandt medlemmerne.

Jan Lagoni Jacobsen uddyber overfor TV SYD, at før han kan udtale sig om Venstre skal have et nyt formandskab, så vil han høre, hvad partiets hovedbestyrelse har af forklaringer til uroen:

- Før den forklaring ligger, kan jeg ikke sige, om det vil gavne partiet, at skifte formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen ud med nye ansigter, siger han.  

Hverken formanden for Venstres regionsbestyrelse i Syddanmark, Leif Krarup, eller nogen kommuneforeningsformænd vil over for avisen Danmark kommentere mødet torsdag. 

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til, skriver Leif Krarup i en sms til avisen. 

Formændene mødes før hovedbestyrelsesmøde

Det er formændene for samtlige kommuneforeninger i Region Syddanmark, der angiveligt skal mødes i Kolding torsdag. Krisemødet afholdes forud for et møde i partiets hovedbestyrelse lørdag 31. august. 

Ifølge kilder er formålet med mødet at få baglandet samlet om en fælles holdning til formandsuroen, der rumsterer i partiet. 

Ærgerligt med uro - men kun en sten i skoen

Overfor avisen Danmark udtrykker flere medlemmer af Venstres bagland i regionen deres bekymring om partiledelsen.

- Jeg synes da, det er ærgerligt, at der er så meget polemik i toppen, og det kalder da på, at man får fundet en løsning hurtigst muligt. Vi er nødt til at få skabt ro, siger Jesper Frost (V), der er borgmester i Esbjerg. 

Han kalder uroen i partiets ledelse for "en sten i skoen". 

Lose i spil som næstformand

Avisen Danmark kan desuden berette, at flere i baglandet taler varmt om regionsformanden i Syddanmark, Stephanie Lose, som et godt bud på en ny næstformand i partiet. 

Venstre har den seneste tid været præget af intern uro, som er kommet ud i offentligheden. Uenighederne handler både om personer og den politiske linje, som partiet skal have fremover. 

Formand Lars Løkke Rasmussen, næstformand Kristian Jensen og Venstre-nestor Claus Hjort Frederiksen har været centrale i diskussionerne. 

Flere partimedlemmer har i den seneste tid stået frem og opfordret til en udskiftning i toppen af partiet. 

En rundspørge foretaget af Ritzau blandt 1172 partimedlemmer fortæller, at spørgsmålet om formandskabet splitter partiet. 

Lars Løkke har i et interview med avisen Danmark erkendt, at han kunne have gjort mere for at undgå den krise, der har præget partiet siden valgnederlaget i juni.