TV der bevæger dig

VIDEO: Ét minuts stilhed for ofrene i Paris

01:14

På X-Yachts i Haderslev giver bestyrelsesformand Ib Kunøe og fransk importør Jean-Luc Chalant deres bud på situationen efter terrorangrebene i Paris fredag.

Ofrene i Paris mindedes søndag i Esbjerg med lys og blomster. Kl. 12.00 mandag er der et minuts stilhed mange steder i Danmark. Foto: TV SYD

1 af 2

På X-Yachts i Haderslev blev der kl. 12.00 holdt ét minuts stilhed for ofrene efter terrorangrebet i Paris fredag.

Statsministeren opfordrede mandag formiddag alle danskere til kl. 12.00 at holde et minuts stilhed for ofrene i Paris fredag. Det gjorde de for eksempel  hos X-Yachts i Haderslev og i Billund Lufthavn.

- Vi synes, det er vigtigt at samles om, fortæller Ib Kunøe, bestyrelsesformand og hovedaktionær i X-Yachts i Haderslev, til TV SYD.

Virksomheden har i disse dage besøg af 35 forhandlere fra hele verden. Inklusive deres franske samarbejdspartner Jean-Luc Chalant, der tolkede hele verdens solidaritet som et udtryk for, at hele verden har et fælles ansvar for, det der sker.

- Vi skal finde tilbage til den oprindelige betydning af ordene frihed, lighed og broderskab. De sidste to ord bliver alt for tit glemt, siger han til TV SYD.

Også i Billund Lufthavn markeredes tragedien i Paris med et minuts stilhed. Videoen ovenover er fra gate 10, hvor passagererne på vej mod Amsterdam med KLM holdt et minuts stilhed på opfordring af lufthavnen.

Syd- og Sønderjyllands Politi holdt også et minuts stilhed i det omfang det kunne lade sig gøre uden det gik ud over udrykninger og andre presserende opgaver.

01:52

Ved gate 10 i Billund Lufthavn holdt passagererne til Amsterdam ét minuts stilhed før afgang. Video: Henrik Knudsen Jensen, lufthavnstekniker

Luk video

 

TV SYD har været i kontakt med alle kommuner i sendeområdet. I mange kommuner blev ofrene i Paris mindet med ét minuts stilhed kl. 12, men derudover ingen deciderede mindehøjtideligheder. Søndag var der mindehøjtidelighed i Esbjerg og Vejle. Mandag aften kl. 18.30 er der fakkeltog på Akseltorv i Kolding. Tirsdag mindes ofrene ved to arrangementer i Fredericia.

 

 

 

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden