TV der bevæger dig

Virksomheder skal ind på det nordtyske marked

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) mener, at Tyskland er vores vigtigste handelspartner og ser derfor et dansk generalkonsulat som en opgradering af eksportindsatsen. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Et dansk generalkonsulat i Hamborg skal hjælpe danske virksomheder med at få foden inden for på det nordtyske marked.

Godt halvdelen af de varer, vi sælger til Tyskland, bliver købt i Nordtyskland. Derfor vil regeringen nu have et generalkonsulat i Hamborg for at hjælpe de danske virksomheder med at komme ind på det nordtyske marked. Det fremgår af den Tysklands-strategi, som regeringen fremlægger torsdag.

Generalkonsulatet er en opgradering af det nuværende handelskontor i byen og skal fastholde og understøtte den danske eksport i området.

- Nordtyskland er et særligt vigtigt område for de danske virksomheder. 1.400 ud af 2.600 overvejende danskejede selskaber i Tyskland har base i Slesvig-Holsten og Hamborg, og jeg er derfor meget tilfreds med, at et dansk generalkonsulat i Hamborg nu åbner igen, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i en pressemeddelelse.

Særligt de danske fødevarevirksomheder er glade for vores tyske naboer.  Sidste år gik godt en femtedel af den danske fødevare- og landbrugseksport til Tyskland.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden