TV der bevæger dig

X-Factor-deltager dømt i narkosag

Dommen faldt i formiddag ved retten i Sønderborg.

17-årige Nicoline Simone Søberg Møller fra Nordborg, som havde stor succes i X-Factor, er blevet idømt halvanden års betinget fængsel for at transportere to kilo kokain.

Det skriver jv.dk. fra Retten i Sønderborg.

Den 17-årige blev presset af sin otte år ældre kæreste, som er en af de tiltalte i den store narko-sag, som Retten i Sønderborg har behandlet gennem en måned.

Kæresten truede hende og hendes familie med vold, hvis hun ikke transporterede kokainen. Og transporten var kun fra en bil og ind i et hus i Klingbjerg ved Nordborg.

Domsmandsretten valgte en betinget dom, selv om anklageren, Henriette Baade, havde argumenteret for en ubetinget fængselsstraf på mellem to og tre år. Retspraksis åbner endda for straffe på helt op til seks år fængsel for at fragte så stor en mængde kokain, som hun gjorde.

Anklageren nævnte dog også de formildende omstændigheder, skriver jv.dk. Dels det pres, hun var under, dels hendes unge alder og pletfri straffeattest.

Forlod X-Faktor

Den 17-årige deltog i foråret i X-Factor med Jean Michel. Men da de nåede semifinalen i det store musikshow, trak duoen sig pludselig - og uden nærmere forklaring.

Kort efter kom det frem, at det var den 17-åriges indblanding i den store sønderjyske narkosag, der var årsag til deres exit.

Hovedmænd dømt

Den unge sangfugls syv år ældre ekskæreste fik også dom i sagen. Eks-kæresten,, fik syv års ubetinget fængsel, og hans lillebror, Arber Berisa, fik fire års fængsel. De betragtes begge som hovedmænd i sagen.

Ermal Berisa blev dømt for at have indsmuglet 2,6 kilo kokain fra Tyskland til Danmark, ligesom anklagen mod ham også har omfattet, at han har "cuttet" stoffet og blandet det op, hvorefter det er solgt videre i en samlet mængde på 5,2 kilo.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden