12.000 børn skal dyste i Børnenes Hovedstad i Skole OL

I sommeren 2021 kommer Billund til at tage imod mere end 12.000 skoleelever, når byen for første gang skal være vært for finalerne i det såkaldte Skole OL.

I Billund by bor der 6.662 indbyggere. I fire dage de næste fire somre bliver indbyggertallet tredoblet, når over 12.000 skoleelever fra hele landet dyster i blandt andet bordtennis, bowling og bueskydning. 

Billund, der markedsfører sig som Børnenes Hovedstad, skal fra sommeren 2021 og fire år frem nemlig være vært for finaledagene i det landsdækkende Skole OL, der organiseres af Danmarks Idrætsforbund.

- Prøv lige at forestille dig Billund, som er Børnenes Hovedstad, og så deroveni kommer Skole OL - det kan simpelthen ikke blive større, siger borgmesteren i Billund Kommune, Ib Kristensen (V), til TV SYD

Tirsdag blev det officielt, at Børnenes Hovedstad, Billund, fra 2021 skal være vært for Skole OL.
Tirsdag blev det officielt, at Børnenes Hovedstad, Billund, fra 2021 skal være vært for Skole OL.
Foto: Jeppe Vestergaard Jensen, TV SYD

Frivillige i alle aldre

Det er et projekt, der beløber sig til 16 millioner kroner, og at få et arrangement med mere end 12.000 børn op at stå kræver ifølge borgmesteren en del frivillige kræfter.

- Ikke nok med at vi får brug for voksne frivillige, så skal vi også have børnene på banen. Fordi når der kommer 12.000 børn til byen, er det vigtigt, at de får en god oplevelse, siger borgmesteren.

Billund huser allerede en del attraktioner i børnehøjde med både Legoland, Lalandia og Lego House, og nu skal de så også tage imod skolebørn i fra klassetrinene 4.-8. klasse, når byen bliver finaleby for Skole OL. 

Skole OL