12.000 børn skal dyste i Børnenes Hovedstad i Skole OL

I sommeren 2021 kommer Billund til at tage imod mere end 12.000 skoleelever, når byen for første gang skal være vært for finalerne i det såkaldte Skole OL.

I Billund by bor der 6.662 indbyggere. I fire dage de næste fire somre bliver indbyggertallet tredoblet, når over 12.000 skoleelever fra hele landet dyster i blandt andet bordtennis, bowling og bueskydning. 

Billund, der markedsfører sig som Børnenes Hovedstad, skal fra sommeren 2021 og fire år frem nemlig være vært for finaledagene i det landsdækkende Skole OL, der organiseres af Danmarks Idrætsforbund.

- Prøv lige at forestille dig Billund, som er Børnenes Hovedstad, og så deroveni kommer Skole OL - det kan simpelthen ikke blive større, siger borgmesteren i Billund Kommune, Ib Kristensen (V), til TV SYD

Tirsdag blev det officielt, at Børnenes Hovedstad, Billund, fra 2021 skal være vært for Skole OL.
Tirsdag blev det officielt, at Børnenes Hovedstad, Billund, fra 2021 skal være vært for Skole OL.
Foto: Jeppe Vestergaard Jensen, TV SYD

Frivillige i alle aldre

Det er et projekt, der beløber sig til 16 millioner kroner, og at få et arrangement med mere end 12.000 børn op at stå kræver ifølge borgmesteren en del frivillige kræfter.

- Ikke nok med at vi får brug for voksne frivillige, så skal vi også have børnene på banen. Fordi når der kommer 12.000 børn til byen, er det vigtigt, at de får en god oplevelse, siger borgmesteren.

Billund huser allerede en del attraktioner i børnehøjde med både Legoland, Lalandia og Lego House, og nu skal de så også tage imod skolebørn i fra klassetrinene 4.-8. klasse, når byen bliver finaleby for Skole OL. 

Skole OL

  • Skole OL er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn bestående af klassekonkurrencer i forskellige sportsgrene for 3. – 8. klassetrin.
  • Skole OL består af konkurrencer i atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, cross, orienteringsløb, roning, svømning og triatlon. Parasport indgår også i Skole OL, så børn med fysiske udfordringer kan konkurrere på lige fod med deres klassekammerater. Fælles for alle konkurrencerne er, at det er HELE klassen, der konkurrerer sammen som et hold.
  • Danmarks Idrætsforbund står sammen med Dansk Atletik Forbund bag Skole OL med støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden. Og med støtte fra Ole Kirk’s Fond kan Billund Kommune nu overtage stafetten som finaleværtsby.  
  • Det er fondenes bidrag, der gør, at Skole OL hele tiden kan udvikle sig og udbydes som et gratis idrætstilbud for alle landets 4.-8. klasser. Se mere på www.skoleol.dk.
  • Derudover samarbejdes der tæt med en række specialforbund i skabelsen af Skole OL, der har været landsdækkende siden 2012 og første gang så dagens lys i 2009 for nogle få lokale skoler i København.

(Kilde: www.skoleol.dk.)