TV der bevæger dig

SCHWUNG
01:54

22-årig startede rejseselskab lige før coronakrisen: – Jeg kan kun bede for min fremtid

Mia Morthorst Røn fra Billund startede i efteråret sit eget rejseselskab, og hun sendte de første rejsende afsted i januar. Men så ramte coronavirussen.

Der er meget stille i Danmarks næststørste lufthavn, Billund Lufthavn, for tiden. Passagerer er der ikke mange af, og flyene bruger mere tid på jorden end normalt.

Alt sammen på grund af den corona-pandemi, der har lukket Danmark – og store dele af verden – ned over de seneste måneder.

Ikke langt fra lufthavnen bor 22-årige Mia Morthorst Røn. Hun har på egen "virksomhed" mærket konsekvenserne af nedlukningen af flytrafikken. For i efteråret 2019, da Mia Morthorst Røn stadig var 21 år, startede hun sit eget rejseselskab, Sunny Meeting Point.

Den solrige destination for rejseselskabet er Zanzibar i Afrika, hvortil Mia Morthorst Røn udbyder rejser, hvor man kombinerer frivilligt arbejde på en lokal skole med turistoplevelser. Første hold blev sendt afsted i januar, og flere hold skulle være fulgt i månederne herefter, men planerne blev bremset af corona-udbruddet.

– Nu har jeg kæmpet så meget for mit rejseselskab. Jeg har arbejdet uafbrudt for at få det op at stå på så kort tid. Jeg har gjort alt, hvad der stod i min magt, og så er der noget så simpelt som coronavirus, der går ind og ødelægger det hele, lyder det skuffet fra den 22-årige rejseleder.

– Jeg ved ikke, hvornår jeg kan få nogen afsted. Jeg ved ikke, hvordan min fremtid ser ud. Jeg kan kun håbe og bede til, at min fremtid ser lys ud, siger Mia Morthorst Røn til TV SYD.

Vil ikke give op

De usikre fremtidsudsigter betyder, at Mia Morthorst Røn har været nødt til at overveje, om hendes nystartede rejseselskab overhovedet skal køre videre.

Indtil videre har hun dog besluttet at bruge ventetiden på at udbrede kendskabet til selskabet, så der er rejsende at sende til Zanzibar, når det igen er muligt at rejse.

– For jeg kæmper ikke kun for mit firma, jeg kæmper også for de børn, som man er et håb og en inspiration for. Jeg kæmper til det sidste, for det betyder så meget for mig.

TVSYD.DK lige nu