TV der bevæger dig

Billund har måtte udsætte flyafgange

Billund Lufthavn har måttet aflyse en afgang til Amsterdam og en tur til Paris er udsat i tre timer, fordi sne og kulde driller i Europas lufthavne.

00:46

Flyet til Paris ved middagstid var aflyst i Billund i dag.

Kun enkelte passagerer kom i klemme med vinterproblemerne i det centrale Europa.

1 af 3

- De store europæiske lufthavne er ikke så vant til at få sne, så det er ikke første gang, vi oplever kø-problemer, siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen, til TV SYD.

De store lufthavne i Frankfurt, Amsterdam og Paris bliver simpelthen nødt til at drosle ned, så de kan få ryddet op i køerne.

Problemer

Danske flypassagerer med billet til en af de store europæiske lufthavne og måske videre ud i verden må højst sandsynligt indstille sig på forsinkelser undervejs.

- Forsinkelserne er irriterende. Specielt for de passagerer, der skal videre ud i verden. Dem prøver vi at hjælpe så godt vi kan her i lufthavnen, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Udsat tre timer

Det får blandt andet SAS og Air France til at aflyse flere flyafgange fra Skandinavien til Paris, og flere af de store europæiske lufthavne præges af aflysninger og forsinkelser, skriver check-in.dk.

SAS advarer ifølge rejsesitet generelt om massive forsinkelser i lufthavnene i Paris, London-Heathrow, Frankfurt, München, Bruxelles og Stuttgart. Det skyldes det fortsatte snefald samt ventetid ved afisning af fly.

SAS og Air France har allerede valgt at aflyse dagens første flyvninger mellem Skandinavien og Paris. Herudover har SAS annulleret første flyafgang fra København til Frankfurt, mens Brussels Airlines har måttet aflyse formiddagens afgang til Bruxelles.

Bedre ser det ikke ud fra Billund Lufthavn. Her er første afgang til Frankfurt udsat fra klokken 06.05 til kl. 09.00, mens næste afgang er aflyst.

Dagens første afgang til Amsterdam blev aflyst, mens afgangen til Paris kl. 07.05 er blevet udsat. Også søndag blev en afgang til Paris aflyst.

Flyselskaberne tilbyder at refundere flybilletten, hvis afgangen må aflyses, men herudover er der ingen øvrige lempelser i forhold til billettens betingelser.

Mere vejr