Billund Trav: Tror på løb i 2017

På torsdag er det første løbsdag hos Billund Trav. Der er sikret penge til løb i år – og måske også til 2017. Og i mellemtiden kan politikerne sikre banens fremtid.

Næstformand i travbanens bestyrelse, fhv. borgmester Leif Skov, Børkop, har de optimistiske briller på. Han er overbevist om at der også køres løb i Billund næste år.  Og i mellemtiden håber han på politikernes vilje til at ændre vilkårene for travsporten ved at fjerne spillet på heste fra Danske Spil.

Også formanden for Billund Trav, Per Hansen, glæder sig til årets første løb på torsdag.

- Det er fedt, siger han til TV SYD.

Og han nærer også en vis optimisme for banens fremtid.

- I år har vi sikret os penge til driften – og så har vi fået præmiepengene fra vores organisation. Men vi ved faktisk ikke, hvordan 2017 ser ud. Om vi også får præmiepengene der? Men hvis 2017 bliver som 2016, så kan vi køre løb hele næste år.

På Christiansborg har travsportens organisation mærket positive vibrationer. Kulturminister Bertel Haarder har sendt spørgsmålet om spil på hest til Skatteministeriet.  Retten til spil hører under skatteministeren.

 Leif Skov, der også sidder på næstformandsposten i organisationen, er mere optimistisk end tidligere. Derfor tror han på travløb i Billund i 2017.

- Men jeg kan selvfølgelig ikke garantere noget, siger han til TV SYD.

Første løbsdag i Billund er et eftermiddagsarrangement. Der er start kl. 12.20.