TV der bevæger dig

Blæst og blandede bolsjer præger ugens vejr

Resterne af den tropiske atlanterhavsstorm Karl giver blæsende og ustadigt efterårsvejr fra tirsdag og frem mod weekenden.

Den kommende uge bliver vejrmæssigt en pose blandede bolsjer med sol, varme, blæst og byger.

Efter en flot september kan vi fra midten af ugen vente os mere typisk efterårsvejr i Danmark.

Vejrskiftet kan vi bebrejde den tropiske atlanterhavsstorm Karl. Og ikke alene har Karl regn og rusk med sig - temperaturerne falder også, så den kommende uge bliver vejrmæssigt en pose blande bolsjer med sol, varme, blæst og byger.

- Vi får jo besøg af Karl, som skaber lidt røre i vandene. Det betyder, at vi starter ud på omkring 21 grader mandag og slutter på 13-15 grader fredag. Samtidig bliver det relativt blæsende og ustadigt, jo længere ugen skrider frem, siger vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Mette Wagner til Ritzau.

Tirsdag bliver det mest tørt med nogen eller en del sol. Til gengæld kan vi begynde at mærke, at temperaturen falder, og at vinden bliver kraftigere.

- Det betyder, at vi kan forvente os omkring 18 grader og en let til frisk vind. Ved vestkysten kan man måske ligefrem få en hård vind, siger vagthavende.

Onsdag står den på både sol og byger og 15-18 grader, og vinden bliver en del hårdere. Nogle steder ved kysterne er der risiko for kuling.

Fredag falder temperaturen endnu et par grader og lander på blot 13-16 grader, ligesom at vejret bliver langt mere blæsende.

Mere vejr