Jacob bor i England og har knoklet for, at danskerne kunne samles i London

Inden kampen mod England fløjtes i gang i aften, har Jacob Mouritsen fra Sdr. Omme sørget for, at danskerne kunne mødes og varme op til kampen sammen, men det har ikke været helt nemt at stable på benene.

- Jeg er superglad for den opbakning, der ser ud til at komme her i dag til vores arrangement. Man kan se, at der allerede nu er rigtig mange mennesker. 

Sådan så det ud, da de første danskere kom til Vinegar Yard tidligere i dag.
Sådan så det ud, da de første danskere kom til Vinegar Yard tidligere i dag.
Foto: Jakob Bak Vester

Sådan lyder det fra Jacob Mouritsen, der bor og studerer i Sheffield knap 260 kilometer nord for London. Han er altså en af de danskere, der godt må komme på stadion, fordi han har bopæl i Storbritannien.

Forskudt_Mads_England1
Foto: Jakob Bak Vester

- Vi er kun lige startet, så jeg ser frem til, at festen tager fart lige om lidt, hvor vi skal i gang med slagsange og få drukket øl, siger Jacob Mouritsen ved 14-tiden. 

Men det har været en kamp for den 25-årige sydjyde at finde et sted, hvor danskerne kunne varme op sammen inden kampstart på Wembley. Han fortæller, at han har været i kontakt med over 20 pubber og værtshuse, før det lykkedes at booke Vinegar Yard. 

quote

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det havde været nemt.

Jacob Mouritsen.

En hård kamp

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det havde været nemt. Det lykkedes heldigvis, og vi har en rigtig god lokation her, hvor vi kan være mange mennesker, så selvom det har været en hård kamp, er vi tilfredse med resultatet, siger han.

Klokken 17 skal danskerne være ude igen, for Vinegar Yard er booket af englændere, der skal se kampen på storskærm.

Idéen til arrangementet kom efter den danske sejr over Tjekkiet i lørdags, hvor Jacob oprettede Facebook-gruppen 'Danskerne overtager London', hvor formålet var at samle danskerne inden kampen på stadion. 

Jacob Mouritsen (til venstre) var også med i Amsterdam til kampen mod Wales.
Jacob Mouritsen (til venstre) var også med i Amsterdam til kampen mod Wales.

Da Danmark skulle møde Amsterdam havde DBU sørget for, at danskerne kunne mødes på Rembrandtplein. Men på grund af indrejserestriktionerne har dem, der planlagde festen, ikke kunnet komme til London, og derfor trådte Jacob til som frivillig.

- Jeg er spændt som flitsbue. Jeg skal ærligt erkende, jeg ikke har sovet særligt meget i nat. Jeg ser virkelig meget frem til at komme ind på Wembley og støtte de danske gutter og give den fuld gas, siger Jacob.

quote

Det er simpelthen det danske kollektiv, og det er også det, vi afspejler i dag.

Jacob Mouritsen.

DBU har sørget for, at der kommer til at være 1.000 fantrøjer til de danske fans i London, som bliver uddelt på mødestedet, som Jacob har arrangeret. De har desuden sørget for 5.000 flag, som ligger på sæderne inde på stadion. 

God stemning

Holdånden kan Jacob Mouritsen allerede mærke ved 14-tiden, hvor de første 100 danskere allerede havde sat sig godt tilpas på pladsen. Selvom han langt fra kender alle de danskere, der dukker op til arrangementet før kampen, er stemningen god. 

Forskudt_Mads_England
Foto: Jakob Bak Vester

- Det er simpelthen det danske kollektiv, og det er også det, vi afspejler i dag. Selvom de danskboende danskere ikke kunne komme her, så kunne vi alligevel mønstre 8.000 danskere, der møder op på Wembley, siger han.

Han tilføjer: - Alle giver hinanden en knuckle, når man møder hinanden. Der er et kæmpe fællesskab, og det bliver kun bedre i løbet af i dag.

Vinegar Yard
Foto: Jakob Bak Vester

England har spillet sine to første EM-kampe på Wembley, og der blev kun lukket 20.000 tilskuere ind. I dag lukker de 60.000 ind, og der er afsat 8.000 billetter til danskerne til semifinalen.

Tror på sejr i aften

England er på forhånd favorit til kampen, og Jacob Mouritsens engelske venner tror også på en sejr til hjemmeholdet. Men der er stor sympati og respekt for det danske hold, fortæller han.

- Mange englændere har holdt med Danmark i turneringen på grund af Christian Eriksen, siger Jacob Mouritsen.

Han forudser en tæt kamp mellem de to mandskaber. Hvordan den ender, tør han næsten ikke at spå om.

- Men måske 2-1 til et af holdene.

Feststemning efter sejren i Amsterdam.
Feststemning efter sejren i Amsterdam.