TV der bevæger dig

Lufthavns medarbejdere siger nej til blokade

I dag holder Billund lufthavns medarbejdere møde om, hvordan de kan undgå den blokade, som fagforeningerne har varslet mod Ryan Air. Ryan Air vil ikke indgå en dansk overenskomst.

Personalet i Billund lufthavn holder i dag et protestmøde mod den varslede konflikt mod Ryan Air.

Medarbejderne i Billunds lufthavn vil ikke være med til en konflikt mod Ryan Air.
Flyvebranchens Personale Union, 3F og HK har ellers varslet konflikt med Ryan Air, som ikke vil indgå en dansk overenskomst.

I indkaldelsen til mødet i dag skriver arrangørerne:

Det er vores overbevisning, at stort set alle medarbejdere i Billund lufthavn har svært ved at se det fornuftige i denne konflikt og på ingen måder har lyst til at være en del af denne blokade.

Det lader til, at de folk der kæmpes for - Ryan Air-besætningerne - heller ikke er begejstrede over denne kamp, og ikke har nogen problemer med de vilkår de allerede har.

Skulle det værst tænkelige ske, at Ryan Air pga. konflikten trækker stikket i Billund lufthavn, som de har vist sig villige til andre steder, ja så kan det betyde et farvel til 75 ? 125 kollegaer, hvilket vi synes vil være helt og aldeles uacceptabelt.

Der er faktisk decideret uanstændigt at fagforeningsfolk bruger os som våben og i øvrigt gambler med vores arbejdspladser i en sag, som nok kun har deres egen interesse, skriver indkalderne til mødet.