Store danske virksomheder vil ikke indføre Mærsks vaccinekrav i Danmark

Selvom Mærsk som den første større virksomhed i Danmark torsdag meldte ud at de vil indføre vaccinekrav, får det ikke andre af landets store virksomheder til at følge trop.

Nogle af de største danske virksomheder i TV SYDs område har på nuværende tidspunkt ikke planer om at indføre krav om en coronavaccine for deres ansatte.

Det skriver TV2, efter Berlingske torsdag kunne skrive, at Mærsk ville indføre vaccinekrav for selskabets kontoransatte både i Danmark og udlandet.

TV 2 har foretaget en rundringning blandt ni af Danmarks største virksomheder, og ingen af dem har planer om vaccinekrav, hvilket tyder på, at Mærsk er blandt de eneste store danske virksomheder, der har planer om at opstille den slags krav i Danmark.

Disse danske virksomheder har ikke planer om at indføre vaccinekrav

Fælles for virksomhederne er, at de følger myndighedernes anbefalinger og retningslinjer i de lande, de opererer i – også krav om negativ test.

Opfordrer til test 

Blandt de danske erhvervsgiganter, der ikke har planer om at indføre et vaccinekrav, er lejetøjskoncernen Lego. Global Press Officer i The Lego Group, Benjamin Hjorth, fortæller at virksomheden opfordrer medarbejdere, der ikke er færdigvaccineret, til at blive testet mindst én gang om ugen.

- Men det er ikke et krav, at medarbejdere i Lego-koncernen er vaccineret mod Covid-19 – hverken i Danmark eller i udlandet, siger Benjamin Hjorth, Global Press Officer i The Lego Group til TV 2.

Han tilføjer dog, at Lego også opfordrer deres medarbejdere til at blive vaccineret.