Landsby skræmmer med coronavenlig Halloween

Ingen skal banke på døren for at tigge om slik. I stedet for er der en indpakket slikpose i Dagli' Brugsen til alle.

Brugsen, beboere, børnehaven, skolen og hallen. I Horne ved Varde er de alle med til at gøre Halloween til en speciel dag for børnene under coronavenlige omstændigheder. 

Initiativet kommer fra byens butiksråd, der er en lille gruppe på fem personer, som arbejder for at skabe sociale arrangementer i byen. 

- Vi trængte til at gøre lidt ekstra for byen og de unge især. Vi plejer at holde grillaftener, vi plejer at holde påskejagt, der plejer at være julesokker i brugsen til alle børnene, hvor de kan få lidt hver eneste dag. Det kommer vi ikke til at kunne i år, så derfor skulle vi noget, der var lidt anderledes, lyder det fra medlem af butiksrådet  Anne Mette Bøttcher.

 
 
Foto: Privat foto

Ingen 'Trick or Treat'

Med skeletter i vinduerne, frygtindgydende Halloweengræskar og spindelvæv på træerne er der styr på de klassiske Halloweenudsmykninger, men ikke alt er, som det plejer at være. På grund af coronarestriktionerne bliver årets Halloween fejret, uden at børnene kan gå dør til dør og skræmme sig til slik. 

 
 
Foto: Privat foto

I stedet for skal børnene ud på en rute, hvor de udforsker byen og de mange uhyggelige oppyntninger, som beboerne i Horne har udsmyttet deres huse med.  Undervejs skal de bevæge sig forbi alt fra idrætsparken til legepladsen for at svare på spørgsmål om byen og udsmykninger på specifikke huse, så de får et bedre kendskab til den by, de bor i. 

Opskriften på en sikker halloween

- Jeg synes, at det er sjovt og alternativt, og så kan man være sammen med familien. Det kan være, man møder nogle venner, som man så går rundt med, siger Mathilde Dammark Jensen.

Flere private gravpladser er dukket op i Horne.
Flere private gravpladser er dukket op i Horne.
Foto: Privat foto

Efter at de har været ude på ruten, slutter de af med at få en slikpose ved Brugsen i stedet for at få slik, når de går fra dør til dør. En god løsning for at undgå smitterisiko, lyder det fra Mathildes mor, Rikke Dammark Jensen. 

- Jeg tænker, at det er et godt initiativ, de har valgt at lave her, fordi vi jo ikke kan mødes på anden vis. Børnene ude ved os plejer jo at gå ude og samle ind fra dør til dør, men den mulighed har de jo ikke i år. Så det her er et godt alternativ til det.