Smitten falder støt i syv kommuner i Syd- og Sønderjylland

Smitten fortsætter med at falde i det syd- og sønderjyske. Kun i fem kommuner stiger smitten marginalt.

I over en uge er smitten fortsat med at falde med enkelte udsving i det syd- og sønderjyske. Over 14 dage er antallet af nye smittede faldet fra 900 til omkring 500 om dagen.

Ser man på de enkelte kommuner, så stiger smitten i Varde, Hedensted, Sønderborg, Aabenraa og Tønder. Dog kun med mellem 5 og 1 nye smittetilfælde registreret den seneste uge.

Beboerne på Fanø har fortsat det laveste incidenstal på nul, imens Horsens har det højeste med 105 nye smittede per 100.000 indbyggere over syv dage.

Faldende kontakttal

Ser man på kontakttallet på landsplan, så peger det også mod, at smitten går i den rigtige retning. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke, Soc.dem., på sin twitter-profil.

Kontakttallet ligger tirsdag på 0,7, som indikerer, at virussen ikke smitter lige så mange som tidligere. Et kontakttal på 0,7 betyder, at 10 smittede i gennemsnit smitter syv andre personer. Dermed er der tale om en aftagende epidemi.

- Vi kan altså konstatere en faldende epidemi her i start-september. Det vidner om, at Danmark står et virkelig godt sted. Vaccinerne og alle borgere i Danmarks store indsats gennem lang tid er grundlaget for, at vi står så godt, skriver Magnus Heunicke.

Vaccinationstal i de syd- og sønderjyske kommuner: