Smittetal sætter ny rekord i Syd- og Sønderjylland

Der er lørdag igen sket en stigning i antallet af smittede med covid-19 i landsdelen. 472 personer er nu smittede i Syd- og Sønderjylland.

Aldrig har smittetallet i de 14 syd- og sønderjyske kommuner ligget så højt. Med 472 smittetilfælde i landsdelen lørdag, er der fortsat grund til bekymring rigtig mange steder. 

I kommuner som Vejle og Varde stiger antallet af smittede personer. I Vejle er der nu 70 smittede borgere mod 64 smittetilfælde fredag. Det giver et incidenstal på 60, 6, som er langt over myndighedernes bekymringsgrænse på 20 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Varde Kommune har 15 borgere med covid-19, hvilket giver et incidenstal på 30. Torsdag havde kommunen kun fem smittetilfælde, så også her går det den forkerte vej.

Kun Sønderborg kommune holder sig fortsat under myndighedernes bekymringsgrænse med 12 smittede og et incidenstal på 16,2.

I alt er der på landsplan konstateret 789 nye covid-19 tilfælde det seneste døgn, hvilket er færre end i går, hvor det højeste antal smittede nogensinde blev meldt ud fra myndighederne. Tre flere er døde med smitten, og 24 borgere er blevet indlagt de seneste 24 timer.