TV der bevæger dig

COVID-19

Team Esbjerg kåret til mester - direktør ved ikke, om han skal græde eller grine

Team Esbjerg får underskud i år uden slutspil og Champions League. Indtægterne fra billetsalg og andre ting mangler i årets regnskab.

Der var fuld gas på håndboldkvinderne fejring, da de fejrede det danske mesterskab i sæsonen 2018/2019. Nu kan Team Esbjerg igen fejre et dansk mesterskab.

Team Esbjerg kan kalde sig for dansk mester for tredje gang på fem år. Dansk Håndbold Forbund (DHF) har tirsdag besluttet at afslutte de danske håndboldligaer og 1. division før tid. Grundspillet samt slut- og kvalifikationsspil afvikles ikke, og stillingerne i de bedste rækkers tabeller fastfryses.

Udvalget for Professionel Håndbold under DHF har taget beslutningen om at lukke sæsonen ned på grund af udbruddet af Coronavirus.

Meddelelsen om det danske mesterskab vækker ikke udelukkende jubel i klubben. Klubbens direktør Hans Christian Warrer har som eneste medarbejder været på kontoret hver dag, mens spillere og de øvrige ansatte har været sendt hjem på lønkompensation. Han ved ikke, om han skal være glad eller ked af det over mesterskabet.

- Jeg har det mærkeligt med det. På den ene side er det altid rart at blive anerkendt for de resultater, man har skabt. Men jeg synes også, det sker på en trist baggrund. Alle havde været bedst tjent med, at turneringen var blevet spillet færdig, siger han til TV SYD.

Den, der fører grundspillet, er jo ikke altid den, der bliver mester. Sidste år var Odense var suveræne i grundspillet, men endte med bronze.

- Selvom vi ligger på førstepladsen i grundspillet i år, er der ingen garanti, for at vi havde vundet mesterskabet, hvis turneringen var blevet spillet til ende, siger Team Esbjergs direktør.

Håndboldsæsonen ender sådan:

Damer (HTH Ligaen og 1. division):

* Team Esbjerg kåres som dansk mester og tilmeldes Champions League.

* Odense Håndbold kåres som sølvvinder og tilmeldes EHF Cup.

* Viborg HK kåres bronzevinder og tilmeldes EHF Cup.

* Herning-Ikast Håndbold er pokalvinder og tilmeldes EHF Cup.

* EH Aalborg rykker ud af Ligaen.

* Vendsyssel Håndbold rykker op i ligaen fra 1. division.

 

Herrer (Primo Tours Ligaen og 1. division)

* Aalborg Håndbold kåres som dansk mester og tilmeldes Champions League.

* GOG Håndbold kåres som sølvvinder og tilmeldes EHF Cup.

* TTH Holstebro kåres som bronzevinder og tilmeldes EHF Cup.

* Bjerringbro-Silkeborg Håndbold tilmeldes EHF Cup.

* Nordsjælland Håndbold rykker ud af ligaen.

* TMS Ringsted rykker op i ligaen fra 1. division.

(Kilde: DHF)

Se mere

Underskud og ingen fest

Han oplyser, at klubben på grund af forsamlingsforbuddet er forhindret i at fejre mesterskabet med champagne og fest.

Samtidig forventer han, at sidste års underskud på knap 120.000 kr. bliver del større nu, hvor klubben mister indtægter fra eksempelvis tilskuerindtægter og merchandise.

- Vi kan ikke ændre på, at vi får en økonomisk lussing. Vi får underskud i år, og det bliver større end sidste år. Jeg håber på, at det ikke bliver syv-cifret, men om det bliver 100.000 eller 900.000 afhænger af de ting, vi forsøger at sætte i søen nu, fortæller Hans Christian Warrer.

Heller ikke klubbens bestyrelsesformand er begejstret, efter at en skrivebordsafgørelse tirsdag gav hans klub DM-guldet.

- Vi har den opfattelse, at det ville være bedst for håndbolden som produkt at få færdigspillet ligaen under en eller anden form, for det ville gøre det nemmere for os at starte den nye sæson i forhold til sponsorer og dem, der er med til at betale gildet, udtaler Bjarne Pedersen.

Team Esbjergs sæson endte med 19 sejre i 23 kampe, to uafgjorte og to nederlag. Det giver 40 point og nok til at sende mesterskabet til Esbjerg for tredje gang på fire år. Klubben hentede det første mesterskab i 2016 og nummer to sidste sæson.

I kvindernes HTH Ligaen rykker EH Aalborg ned, mens et andet nordjysk hold, Vendsyssel Håndbold, rykker op fra 1. division. Horsens Håndbold Elite redder livet på en tredjesidsteplads med blot ét point flere end nedrykkerne EH Aalborg.

Kolding og Fredericia slipper for slutspil

I herreligaen tager Aalborg Håndbold guldet. De fire syd- og sønderjyske klubber spiller videre i den bedste række i næste sæson. Det drejer sig om Ribe-Esbjerg og Sønderjyske med placeringer midt i tabellen og de to bundklubber KIF-Kolding og Fredericia, der med dagens beslutning undgår at komme i nedrykningsfare i et slutspil. Her må Nordsjælland ned i 1. division, mens TMS Ringsted rykker op.

De sidste ligakampe i dansk håndbold i denne sæson blev afviklet 10. og 11. marts.

Mest sete på tvsyd.dk