TV der bevæger dig

COVID-19

Tønder strammer kursen i kamp mod smitte

Smittetallet stiger i Tønder Kommune, som nu skærper sin kurs i kampen mod øget smitte.

Det er rigtig vigtigt, at vi alle sammen er opmærksomme på, hvad vi kan gøre for at forhindre yderligere smittespredning, siger Tønders borgmester Henrik Frandsen. Foto: Lucas Mæng, TV SYD

Mandagens tal viste, at smittetrykket i Tønder Kommune nu er på 59 smittede pr. 100.000 borgere - og dermed oppe i det røde felt.

Aktuelt er 22 af kommunens indbyggere smittede.

Det får nu Tønder Kommune til at skærpe retningslinjerne for de ansatte og øge det generelle forsigtighedsniveau for at undgå yderligere smittespredning.

Samtidig opfordres borgerne til at udvise ekstra opmærksomhed.

- Der er nu smittede over hele Tønder Kommune og ikke kun i enkelte områder. Det betyder, at vi nu går et gear op i forhold til de udmeldinger, vi kom med i sidste uge omkring retningslinjer for de ansatte i kommunen. Hidtil har det været cirka halvdelen af det administrative personale på rådhuset, der er blevet bedt om at arbejde hjemme, men det antal bliver nu forøget, siger Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen, Venstre, i en pressemeddelelse.

Byrådsmøde via video

Det betyder også, at adgangen til at overvære kommunalbestyrelsesmødet i morgen aften, onsdag, bliver indskrænket. Det vil alene være muligt for borgere at overvære mødet via video i rådhusets foyer, da antallet af personer i byrådssalen begrænses.

- Det er rigtig vigtigt, at vi alle sammen er opmærksomme på, hvad vi kan gøre for at forhindre yderligere smittespredning. Derfor vil jeg gerne opfordre alle borgere i Tønder Kommune til at være ekstra opmærksomme set i lyset af den aktuelle udvikling i antallet af smittede borgere, understreger Henrik Frandsen.

Mest sete på tvsyd.dk