TV der bevæger dig

Dommer-portræt: Fannik helt ind i sjælen

Christel Seyfarth er en af dommerne i Den Store strikkedyst. Hvem er egentlig denne 59-årige fannik?

Foto: Ken Koustrup

Foto: Wasabi Film

1 af 2

Christel Seyfarth er kendt i en bredere offentlighed som en af dommerne i Den Store strikkedyst. Lige fra første program har hun venlig men præcist skilt skidt fra kanel i strikkekonkurrencen. Dette er et portræt af den 59-årige fannik – der også er kvinden bag Fanø´s strikkefestival.

En 13 minutter lang TV-Syd reportage giver noget af svaret om en kvinde, der er født og opvokset på Fanø - været ude i den store verden og vendt tilbage til fødeøen.

- Det er bare mig…..jeg elsker den her ø, fortæller hun.

I 2015 blev Christel Seyfarth kåret som årets ildsjæl og iværksætter i Danmark af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Og ild, det er der stadig i Christel Seyfarth. Det går over stok og sten i TV-Syd-reportagen, som følger hende på årets travleste dag – tordagen før Strikkefestivalen.

 

Jeg elsker den her ø

Christel Seyfarth om sin fødeø Fanø

 

- Jeg spiser ingenting fra torsdag til søndag aften under Strikkefestivalen – men det gør nu ingenting, siger hun med et glimt i øjet.

I reportagen får vi et indblik i en travl forretningskvindes liv, hvor humor og livsglæde hele tiden er lige under overfladen. Og så har Christel Seyfarth nærmest med kvindelist hjulpet med til at turismen i disse år blomstrer på Fanø.

- Vi ved jo godt, det er kvinderne der bestemmer, hvor vi skal hen på ferie og det er jo dem der kommer til Strikkefestivalen, slutter hun med et grin.

 

13:10

Vi følger kvinden bag strikkefestivalen på Fanø, Christel Seyfarth, i de tre travleste timer på året.: Timerne før den årlige strikkefestival åbner.

Luk video