Bagere donerer ny legeplads

Overskud fra Kagens Dag giver nu syge børn på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg mulighed for at boltre sig.

Den er ny, og den skal bare bruges. Dog først i morgen. Her bliver legepladsen indviet med en bordtennisturnering for børn og barnlige sjæle  arrangeret af Esbjerg Bordtennisklub. Musikkonservatoriet i byen sørger for musikalsk underholdning, og der er mulighed for at hilse på sygehusklovnene Fiona og Sally.

Der bliver også mulighed for at møde Stephanie og Bjarne. De to er henholdsvis regionsrådsformand med efternavnet Lose og Bjarne hedder Normark til efternavn og er afgående lægefaglig direktør på sygehuset. De sørger for den mere formelle del af åbningen.

Bjarne Normark er også direktør for Børne- og Ungeafdelingen. Her skabte han store forargelse og kritik i december sidste år, da han besluttede at nedlægge legepladsen ved netop børne- og ungeafdelingen. Det blev den. Og erstattet af en ryger-pavillon.

Legepladsen er placeret ved sygehusets café, så voksne patienter kan følge børnene udenfor. Den er etableret med et ”faldsikkert” gummiunderlag, så børnene ikke også skal behandles for alvorlige  hudafskrabninger m.m.

Legepladsen er blandt andet finansieret af en donation fra Esbjergs bagermestre, der gav overskuddet på 60.000 kr. fra Kagens Dag i 2014 til sygehusets Børne- og Ungeafdeling. Den samlede udgift til legepladsen ligger på ca. 400.000 kr.