TV der bevæger dig

Betjent tiltalt for at købe hårde stoffer

En betjent fra Esbjerg er tiltalt for at købe både amfetamin og kokain. Det skriver Ekstrabladet.

00:30

1 af 2

En 39-årig betjent fra Syd- og Sønderjyllands Politi fik noget af et chok, da han den 22. august sidste år åbnede hoveddøren i sin lejlighed. Udenfor stod hans kolleger fra politigården i Esbjerg og erklærede ham for anholdt. Det skriver Ekstrabladet.

Han blev på stedet sigtet for at have købt både amfetamin og kokain. Ved ransagningen af lejligheden fandt kollegerne en mindre portion amfetamin, som omgående blev beslaglagt.

Nu skal betjenten dømmes i retten. Retsmødet mod betjenten er berammet til den 3. marts.

Den 39-årige betjent er nu tiltalt for i tre tilfælde at have overtrådt bekendtgørelsen om euforiserende stoffer.

I et tilfælde er den vestjyske betjent tiltalt for mellem december 2013 og frem til anholdelsen i august sidste år i flere tilfælde at have købt i alt 40-45 gram amfetamin af en konkret person. Den tiltalte betjent og leverandøren indtog herefter sammen amfetaminen.

Betjenten tiltales også for i 2013 at have modtaget fem gram kokain af manden. Også denne kokain blev taget sammen med leverandøren.

I det sidste tilfælde købte betjenten to gram kokain til eget forbrug.

Den 39-årige betjent blev fældet af sine kolleger, som var ved at efterforske en større narkosag i Esbjerg-forstaden Kvaglund. Til betjentenes store forbløffelse dukkede kollegaens navn op flere gange under telefonaflytningerne.

- Min klient erkender sig skyldig i forholdene i et vist omfang. Der er dog nogle nuancer, som vil blive afklaret under retsmødet, siger advokat Morten Wosylus fra advokatfirmaet Stage.