Charlie har gået næsten 4000 kilometer for vand

Billeder fra Charlie Uldahl Christensens rejse
Billeder fra Charlie Uldahl Christensens rejse.
Billeder fra Charlie Uldahl Christensens rejse.
Billeder fra Charlie Uldahl Christensens rejse
Billeder fra Charlie Uldahl Christensens rejse
Billeder fra Charlie Uldahl Christensens rejse
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel

27-årige Charlie Uldahl Christensen vil gå helt til Tanzania. Efter seks måneder har han næsten nået de første 4000 kilometer.

Kender du den befriende følelse, når man tager skoene af efter en lang dag? Den følelse kender 27-årige Charlie Uldahl Christensen fra Esbjerg garanteret. Han er nemlig lidt over seks måneder inde i sit livs gåtur: En tur fra Esbjerg på den danske vestkyst til Tanzania på Afrikas østkyst. 18.000 kilometer.

Lige nu befinder Charlie Uldahl Christensen sig så i El Repilado i det sydlige Spanien. Han har gået tæt på de første 4000 kilometer.

- Jeg søger udfordringer. Nogle gange skal man derud hvor man er presset for at finde ud af hvor stærk man er. Og det glæder jeg mig faktisk til, siger Charlie Uldahl Christensen til TV SYD.

Formålet med turen er at skabe mediebevågenhed om sit projekt, Walking for Water, så han derigennem kan skrabe sponsorkroner sammen til at etablere en vandforsyning i landsbyen Lengasti i Tanzania, hvor de lokale skal gå 19 km for at få rent drikkevand. Charlie Uldahl Christensen boede selv i landsbyen i et halvt år tilbage i 2013, hvor han var med til at starte et børnehjem.

- Det, der driver mig, er, at de her mennesker mangler vand. Jeg vil gerne tage et ansvar og være med til at gøre noget ved det her problem, og hvis jeg samtidig kan få et eventyr ud af det så er det helt perfekt, siger han.

Charlie Uldahl Christensen har kun en barnevogn, som han har lavet om, med sig på turen. Han forventer, at turen kommer til at tage i alt tre år, og han håber på at kunne samle 2,6 millioner kroner ind.

Du kan læse mere om Charlie Uldahl Christensens projekt på walkingforwater.dk, hvor du også kan støtte projektet.

TV SYD fangede lørdag Charlie Uldahl Christensen på en noget udfordret skype-forbindelse fra El Repilado i det sydlige Spanien (Bemærk: Der er intet galt med videoen - forbindelsen til Charlie Uldahl ryger flere gange).

Charlie Uldahl fortæller om de første 4000 kilometer til fods.

Du kan se meget mere i TV SYD klokken 19.30.

18-årig mand anholdt efter fund af fem syrebomber ved skole

Ved en skole i Sønderborg er der fundet fem såkaldte syrebomber, oplyser politiet søndag formiddag. Foto: Presse-fotos.dk
Af Ritzau
Udgivet

En mand på 18 år er blevet anholdt efter fund af fem syrebomber ved en skole i Sønderborg.

Det oplyser vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi Søren Rønnow til TV 2 søndag eftermiddag.

Syrebomberne blev fundet søndag morgen.

Først meldte en borger om en enkelt bombe lidt før klokken syv. Derefter opdagede betjente yderligere fire.

Et område ved Sønderskov-Skolen og Grundtvigs Allé blev spærret af, og forsvarets specialister fra ammunitionsrydningstjenesten blev tilkaldt.

Kort efter klokken 13 kunne politiet meddele, at indsatsen var overstået. Syrebomberne var uskadeliggjort.

I de seneste par år har der af og til været meldinger om hjemmelavede syrebomber. Blandt andet på Fyn og i Esbjerg.

Ved flere lejligheder har politiet advaret om risikoen for eksempelvis øjenskader.

Tyske strikkere fik ny inspiration på festival i Marsken

Tyske strikkere har for alvor fået øjnene op for strikkefestivalen Masker i Marsken. Foto: Ole Møller, TV SYD
Udgivet

Strikkeworkshops, foredrag, udstillinger og koncerter har igen været omdrejningspunktet for deltagerne på årets sønderjyske strikkefestival Masker i Marsken. I år har flere tyske strikkeentusiaster hentet inspiration på festivalen.

Igen i år har godt 3000 strikkeentusiaster været samlet til tre dage fyldt med strikketeknikker, håndfarvede garner og hvad der ellers fylder, når man interesserer sig for den magi, der kan opstå på to pinde.

Der er kommet flere busser hertil med kvinder fra tyske strikkeforeninger

Marianne Rosalie Kalb, formand for festivalforeningen

Det er blot den tredje udgave af Masker i Marsken, og igen i år er deltager kommet langvejs fra for at være med til de mange workshops og foredrag i marsklandet omkring Højer og Ballum.

- Overordnet set er det gået rigtig godt. Vi har haft en velbesøgt festival med strikkere fra hele landet og glade udstillere, som har solgt godt. Sidste år var vi cirka 3100 deltagere, og det har vi også nået i år, siger festivalforeningens formand Marianne Rosalie Kalb.

Foto: Ole Møller, TV SYD

Får ny inspiration

Hun fortæller også, at flere tyske strikkere i år har fundet vej til festivalen.

- Der er kommet flere busser hertil med kvinder fra tyske strikkeforeninger. Rigtig meget af det garn, vi får lavet i Danmark er plante- og håndfarvet, og det ser man ikke så meget i Tyskland. Men de danske designere og garnproducenter kan noget andet, end det de kan i Tyskland, så strikkerne får en helt anden inspiration ved at komme her, forklarer Marianne Rosalie Kalb.

Der er masser af inspiration til de strikkeglade, for masker i marsken bugner af garner og strik i alle afskygninger. Foto: Ole Møller, TV SYD

Derfor vil Masker i Marsken gerne gøre mere for at tiltrække de tyske strikkere til næste års festival.

- Vi har på flere planer brygget på, om vi kunne lave tiltag for at få flere tyske gæster. Derfor har vi blandt andet lavet et grænseoverskridende strikkearrangement for både danske og tyske strikkere her i foråret, som der var stor opbakning. Så der er et tysk marked for os dernede, siger festivalforeningens formand.

TV SYD

Brug vores app og få de vigtigste nyheder fra Syd- og Sønderjylland lige ved hånden.