Charlie har gået næsten 4000 kilometer for vand

27-årige Charlie Uldahl Christensen vil gå helt til Tanzania. Efter seks måneder har han næsten nået de første 4000 kilometer.

Kender du den befriende følelse, når man tager skoene af efter en lang dag? Den følelse kender 27-årige Charlie Uldahl Christensen fra Esbjerg garanteret. Han er nemlig lidt over seks måneder inde i sit livs gåtur: En tur fra Esbjerg på den danske vestkyst til Tanzania på Afrikas østkyst. 18.000 kilometer.

Lige nu befinder Charlie Uldahl Christensen sig så i El Repilado i det sydlige Spanien. Han har gået tæt på de første 4000 kilometer.

- Jeg søger udfordringer. Nogle gange skal man derud hvor man er presset for at finde ud af hvor stærk man er. Og det glæder jeg mig faktisk til, siger Charlie Uldahl Christensen til TV SYD.

Formålet med turen er at skabe mediebevågenhed om sit projekt, Walking for Water, så han derigennem kan skrabe sponsorkroner sammen til at etablere en vandforsyning i landsbyen Lengasti i Tanzania, hvor de lokale skal gå 19 km for at få rent drikkevand. Charlie Uldahl Christensen boede selv i landsbyen i et halvt år tilbage i 2013, hvor han var med til at starte et børnehjem.

- Det, der driver mig, er, at de her mennesker mangler vand. Jeg vil gerne tage et ansvar og være med til at gøre noget ved det her problem, og hvis jeg samtidig kan få et eventyr ud af det så er det helt perfekt, siger han.

Charlie Uldahl Christensen har kun en barnevogn, som han har lavet om, med sig på turen. Han forventer, at turen kommer til at tage i alt tre år, og han håber på at kunne samle 2,6 millioner kroner ind.  

Du kan læse mere om Charlie Uldahl Christensens projekt på walkingforwater.dk, hvor du også kan støtte projektet.

TV SYD fangede lørdag Charlie Uldahl Christensen på en noget udfordret skype-forbindelse fra El Repilado i det sydlige Spanien (Bemærk: Der er intet galt med videoen - forbindelsen til Charlie Uldahl ryger flere gange).

Charlie Uldahl fortæller om de første 4000 kilometer til fods.

Du kan se meget mere i TV SYD klokken 19.30.