TV der bevæger dig

Esbjerg-manden fik syv års fængsel

Omfattende sexmisbrug af flere børn gennem 23 år koster Esbjergmanden dom på syv års fængsel.

02:42

På tegningen ses fra venstre: Tiltalte, tiltaltes forsvarer, Verner Holm, og politiets anklager, Linda Christensen.(Tegnet af Lotte Lambæk).

1 af 2

En 41-årig mand fra Esbjerg blev mandag idømt syv års fængsel for omfattende sexmisbrug, vold og trusler mod flere børn gennem hele 23 år.

Manden var ikke selv til stede i byretten, da retsformand Niels Petersen afsagde dommen i sagen, der omfatter 32 anklagepunkter.

Dommen er på næsten 100 sider og konkluderer, at manden har udnyttet sin fysiske og psykologiske overlegenhed og misbrugt andre forældres tillid ved at lade deres børn overnatte hos ham.
Manden må fremover ikke lade børn under 18 år tage ophold i sin bolig, siger dommen.

Sagen mod Esbjergmanden har været karakteristisk ved, at han benhårdt og konsekvent har afvist samtlige anklager i alle retsmøder.

- Børnene må have misforstået noget, har han talrige gange sagt i retten. Han har været fåmælt, men nogenlunde veltalende i sine forklaringer.

I retten i Esbjerg er der blevet afspillet i alt 11 timers videoafhøringer af de mindreårige ofre. Det er sket for lukkede døre.

Sagen kom frem for godt en måned siden. På det tidspunkt havde manden været fængslet i over et år.

I første omgang var sagen totalt ukendt for politikerne i Esbjerg, men siden kom det frem, at Hvidovre Kommune for flere år siden havde sendt en underretning til Esbjerg, da den dårligt fungerende familie flytter dertil.

Underretningen omfattede dog ikke mistanker om, at manden skulle have misbrugt børn seksuelt.

For at undgå at krænke den dømtes datter yderligere blev mandens navn ikke oplæst i retten.
Manden skal betale 500.000 kroner i erstatning til otte ofre. Hans egen datter på 13 år skal have en godtgørelse på 125.000 kroner.