Esbjerg-træner: Salzburg har bundesligaklasse

Esbjergs træner Niels Frederiksen er imponeret over niveauet hos aftenens modstander, Red Bull Salzburg.

Da Esbjerg for to uger siden mødte Standard Liege på udebane, vurderede træner Niels Frederiksen, at det belgiske hold var det stærkeste i en Europa League-gruppe, der også tæller Red Bull Salzburg og Elfsborg.

Men efter at have studeret torsdagens modstander, Salzburg, er Frederiksen ikke længere så sikker på det.

- Det sagde jeg, før jeg havde set Salzburg, så det var en forhåndsvurdering, jeg gjorde mig. Salzburg er et rigtig godt hold, og jeg synes, de er på niveau med både Standard Liege og Saint Etienne.

- De kan nogle lidt andre ting, men samlet set er niveauet det samme, siger Niels Frederiksen.

Hans mandskab fik en fornem start på Europa League med 2-1-sejren i Liege, og det har bekræftet esbjergenserne i, at de kan spille en rolle i gruppen.

- Vi er ikke favoritter i nogen af kampene i Europa League. Men omvendt er der heller ingen af holdene, der gør, at vi bliver spillet ud af banen på nogen måde. Så vi synes, vi har nogle muligheder - også mod Salzburg.

- Det er et hold, der ville kunne klare sig i Bundesligaen - formentlig midt i rækken. Det bliver en stor opgave, som vi glæder os til, og vi glæder os til at spille hjemme, siger Niels Frederiksen.

Han mener, at niveauet i Superligaen typisk er at sammenligne med holdene i den nedre halvdel af den tyske Bundesliga.

- Når man skal møde et hold under en særlig omstændighed, så har man altid en chance, det viste vi mod både Saint Etienne og Standard Liege.

- Men det er klart, at skulle vi spille 33 eller 40 kampe i den tyske Bundesliga med den trup, vi har nu, så ville vi få problemer, siger Niels Frederiksen.

Esbjerg og Salzburg mødes i aften klokken 21.05.