TV der bevæger dig

Få frisk luft og kunstoplevelser på påskejagt

Museer er lukket land et stykke tid endnu. I Esbjerg har byens kunstmuseum dog et alternativ klar til påskedagene.

Tine Christensen med sine to børn på påskejagt fra Esbjerg Kunstmuseum. Foto: Thor Hedegaard, TV SYD

Esbjerg Kunstmuseum har udviklet en skattejagt til påskeferien, så (især) børnefamilier kan tage rundt til kunstværker i det offentlige rum, løse opgaver og lave film og fotos og samtidig være med i konkurrencen om et års medlemskab af Esbjerg Kunstforening samt en stor kurv med påskeæg.

- Normalt vil vi gerne have gæsterne ind på vores museum og se udstillingerne, men i år er vi naturligvis nødsaget til at invitere udenfor i stedet. Det er en oplagt mulighed for at rette vores gæsters opmærksomhed mod nogle af de markante kunstværker, der findes i Esbjergs byrum og parker. Og til også at opleve de omgivelser, som værkerne er placeret i, siger museumsinspektør Birgitte Ørom, Esbjerg Kunstmuseum.

Turen kan nås på en enkelt dag, men man har hele påsken til at nå jagten. Det kræver blot, at man downloader app’en Actionbound, opretter en profil for sin familie, starter ved Kunstmuseet i Havnegade, hvor man scanner en kode på den låste hoveddør og tager afsted.

Opfindsomme hjerner

Undervejs er der oplæg til samtaler om kunstværkerne, og opgaver hele familien kan være fælles om. Deltagerne skal bruge forestillingsevnen og den opfindsomme hjerne, lave skægge film og fotos og måske få de mindste deltagere til at finde kunstværkerne ud fra billedudsnit. Turen slutter igen ved Kunstmuseet og tages i bil eller på cykler.

TV SYD mødte Tine Christensen, da hun forleden var med datteren Ida og sønnen Emil på påskejagt efter kunstværker i det fri.

- Vi så både noget nyt, og noget vi havde set før. Det var rigtigt hyggeligt at være ude sammen med børnene på en lidt anden måde. Specielt i de her tider, hvor vi er meget hjemme, så er det meget rart at komme ud og opleve noget andet, siger Tine Christensen efter turen, der giver både kunstoplevelser og frisk luft.

Mest sete på tvsyd.dk