Forvirring på Mandø

Det er ét år siden, at tre mennesker mistede livet i en tragiskulykke på Mandø. Men den lille ø i Vadehavet ved endnu ikke, hvornår der igen må køre traktorbusser til og fra øen på den populære Ebbevejen.

- Det er noget fuldstændigt rod, og jeg har aldrig oplevet noget, hvor så mange mennesker har været involveret i en sag, siger næstmanden for Mandø Fællesråd, Benny Thomsen.

Efter ulykken den 18. juni 2010, hvor tre pensionister fra Give mistede livet, da en traktorbus væltede ved Mandø, har det ikke været tilladt at køre turister på Ebbevejen. Det på trods af, at ulykken ikke skete på Ebbevejen, men derimod på området Koresand ved Mandø.

Skal leve af turisme

Ebbevejen er indimellem oversvømmet, og turen på Ebbevejen er i sig selv en turistattraktion for Mandø, men der må ikke køres på den for tiden. I stedet bliver turisterne fragtet til øen via Låningsvejen, der er den anden vej til Mandø.

- Men oplevelsen for turisterne er ikke den samme på Låningsvejen, og det er oplevelsesturismen, vi skal leve af herovre, siger Benny Thomsen.

Trafikstyrelsen har givet tilladelse til, at Ebbevejen må bruges af traktorbusserne, hvis Esbjerg Kommune ellers ville lappe hullerne i vejen. Men det har Esbjerg Kommune ikke gjort endnu.